Himalaya förändrade mitt liv

Johansson, Henrik

| 2007

Flag from sv

11


I oktober 1998 begav sig Henrik Johansson ut på sitt livs största äventyr. Han skulle bestiga Ama Dablam, en 6 852 meter hög topp i Nepal.  Tanken hade fötts ett år tidigare då han var bosatt på Gotland. Efter över tio års klättrande trodde Henrik att han var färdig med höga berg, tunn luft och alpinismens faror. Men en tidig vintermorgon fick han en ingivelse. Hans gamla dröm om att åka till Himalaya, världens högsta bergskedja, skulle bli verklighet! Han lyckas övertala sin bästa klätterkamrat och sin flickvän att följa med, och efter månader av mödosamma förberedelser sätter de sig på planet som ska föra dem till Kathmandu.  För Henrik blir mötet med Ama Dablam en överväldigande upplevelse. I boken beskriver han på ett mycket målande sätt miljöer, människor och känslor under vandringen upp mot det vackra, obeliskliknande berget. Stort och smått blandas om vartannat....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jasmina <3

2019-06-07

Betyg

Denna bok var helt toppen😁.
Men allt svävar mellan Liv & död i all förtvivlan men han överlevde mot alla odds.
Spännande & Gripande Självbiografi📚.
💜💜💜💜💜 av 5st🤗❤

Lotta Berlin

2014-02-26

Betyg

Fascinerande berättelse. Att vissa människor har det i sig att fortsätta kämpa när det verkar omöjligt är på ett sätt fascinerande att ta del av. Betydelsen av kämpaglöd och vänner kommer fram i boken. Och kunskap om förhållande i väderomslag och vad som händer i kroppen på hög höjd med mera ger även lite spänning.
Ja, jo, helt klart läsvärd!

Lotta Karlsson

2012-12-05

Betyg

En fin berättelse som griper tag, även om jag personligen inte förstår behovet av den typen av strapatser för att känna att man lever. Kanske ändras när jag läser drömmen om Everest.

kristina johansson

2009-07-09

Betyg

En tänkvärd och stark bok! Henrik begav sig upp till Himalaya som en person och kom tillbaka som en annan. En berättelse som inte lämnar en oberörd.