Hilsen fra Båstad

Fagerlund, Jenny

| 2019

Flag from da

39


Endelig. Linda har landet et suverænt job på et af Europas førende livsstilsmagasiner. Nu kan hun endelig sige op og forlade sine konspirerende kolleger på bladet i Stockholm, flytte til London og leve sine drømme ud. Hun har arbejdet hårdt for at komme så langt, og selv hendes ellers så uimponerede mor virker tilfreds. Men da jobtilbuddet i London i sidste øjeblik bliver trukket tilbage, står hun pludselig uden job. Linda bliver fuldstændig grebet af panik. Hun vælger ikke at fortælle nogen om sin ydmygende situation og foregiver, at hun stadig skal flytte. Kun hendes kæreste Frank og hendes bedste veninde Helena får sandheden at vide. Problemet er bare, at hun nu skal finde et sted at være, hvor ingen kender hende, og hun aner ikke, hvor hun skal tage hen.   Et fødselsdagskort fra hendes moster i Båstad viser sig at være redningen. Godt nok er det en moster, hun ikke kender,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Angelica Lindh

2020-12-29

Betyg

Linda har berättat för alla i sin omgivning om sitt nya coola jobb i London, när det plötsligt dras tillbaka. Men istället för att berätta det så tar skammen över och drar igång en härva av lögner.

Sensmoralen är fin - ärligheten varar längst och stå för den du är. Dock finner jag huvudkaraktären ganska osympatisk vilket gör att boken även blir lite störig. Alla hennes motgångar är ett resultat av hennes val. Men det finns mysiga bikaraktärer, speciellt hennes moster. Även miljön verkar trevlig och man blir sugen på att besöka Båstad!

T

Therese

2020-05-02

Betyg

Kul grundidé och en intressant historia. Underhållande och välskriven feelgood som var lätt att sluka.

Eva Pettersson

2019-12-31

Betyg

2019 års sista bok för min del blev Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund. Jag fick mersmak för denna författare när jag tidigare under månaden läste 24 goda gärningar av samma författare. Jag uppskattar författarens lättsamma sätt att skriva som innehåller alla de ingredienser som bygger upp en mysig feelgood-bok där man vet att allt kommer att sluta bra, men där det samtidigt finns en lite allvarligare botten i berättelsen.

Med hälsning från Båstad handlar om Linda, som precis har fått sitt drömjobb som journalist i London och förberett allt inför sitt nya liv, när jobberbjudandet dras tillbaka bara ett par dagar före flytten från Stockholm till London. Förutom den enorma besvikelse hon själv känner över att gå miste om denna chans, samtidigt som hon har sagt upp sig från sitt nuvarande jobb, känner hon även pressen från sina föräldrar, vänner och bekanta som alla med spänning vill följa hennes nya karriär i London. För att dölja sitt misslyckande flyr hon till moster Bodil i Båstad, medan hon lägger upp statusuppdateringar på Instagram som antyder att hon är i London.

De enda som vet hur det ligger till är hennes bästa vän Helena och hennes pojkvän Frank. Men varför kommer inte Frank och hälsar på henne och stöttar henne igenom detta? Samtidigt som hon glider allt längre ifrån sin pojkvän och det ganska ytliga liv hon levt i Stockholm, lär hon känna nya personer i Båstad och börjar fundera över hur hon egentligen vill leva sitt liv framöver.

En perfekt ligga-i-soffan-och-bara-slappa-bok!

S

Sarah

2019-02-06

Betyg

nja från mig.

Anna Granström

2018-11-06

Betyg

Härlig lättläst bladvändare.

Pia Gummesson

2018-07-21

Betyg

En härlig bok,som man bara njuter av att läsa kan varmt rekommendera denna.

V

villa-freja.se

2018-07-10

Betyg

Med hälsning från Båstad är en sån där typisk bok som jag bara vill sträckläsa i ett huj samtidigt som jag inte alls vill att den ska ta slut. Ett ögonblick, så där en tredjedel in i boken, funderade jag faktist på att göra revolt mot bebisen och inte gå till sängs med honom. Istället ville jag sitta uppe hela natten och läsa. Nu blev det såklart inte så, men det betydde bara att jag kunde vakna upp till en riktigt bra roman. Den känslan!

J

Betyg

Charmig, underhållande och gripande!

bettansboktips

2018-07-02

Betyg

Charmig, mysig och underhållande!