High Fidelity

Hornby, Nick

| 1995

Flag from en

5137


Is it possible to share your life with someone whose record collection is incompatible with your own? Can people have terrible taste and still be worth knowing? Do songs about broken hearts and misery and loneliness mess up your life if consumed in excess? For Rob Fleming, thirty-five years old, a pop addict and owner of a failing record shop, these are the sort of questions that need an answer, and soon. His girlfriend has just left him. Can he really go on living in a poky flat surrounded by vinyl and CDs or should he get a real home, a real family and a real job? Perhaps most difficult of all, will he ever be able to stop thinking about life in terms of the All Time Top Five bands, books, films, songs - even now that he's been dumped again, the top five break-ups. Memorable, sad and very, very funny, this is the truest book you will ever read about the things that really matter.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mimmi Leander

2020-03-28

Betyg

Mysig romcom

Jessica

2019-02-16

Betyg

Nick Hornbys bästa. Trots huvudpersonens mindre charmiga sidor, kan jag inte annat än att älska Rob. Här har Honrby porträtterat en person som för mig känns väldigt mänsklig. Romanen är mättad med humor, musikreferenser och underhållning, från första sidan var jag fast, fullkomligt. Kan inte ens beskriva hur mycket jag älskar den här boken. Det här var boken som fick mig att börja läsa (på allvar). Gillade man den här så kommer man defintivt gilla 31 låtar och Juliet, Naked, som också är skrivna av Nick Hornby.

Cindy Kempe

2018-11-05

Betyg

Det är en otroligt välskriven bok och jag har en svaghet för böcker med listor i. Och många musikreferenser. Språket är livligt och nyanserat, författaren lyckas verkligen måla upp en trolig bild. Men jag kan ändå inte känna den där riktiga dragningen och läslusten eftersom Rob bara är så... gräslig. Större delen av boken går han runt och deppar och lägger skulden för sin situation på alla utom sig själv. Han är egocentrerad och lite sådär smygsvinig och även om det är skickligt av författaren att lyfta detta tar det inte riktigt tag i mig.

Tommy -

2018-09-12

Betyg

Rolig och aningen tragisk, men framförallt välskriven. Intressanta karaktärer, i synnerhet huvudkaraktären. Att den dessutom är späckad med populärkulturreferenser är extra trevligt. Rekommenderas!

C

Carola Sledd

2015-01-11

Betyg

Inte en av mina Hornby-favoriter men klart läsvärd.

Evelina Larsson

2015-01-02

Betyg

så extremt jobbig huvudkaraktär att det var en plåga att ta sig igenom boken. Emelie Aspholm här nedanför träffade nog väldigt rätt om anledningen till varför också; "Rob har väldigt höga krav på kvinnor i allmänhet och väldigt låga krav på sig själv", och särskilt det sista stör fruktansvärt.
jag hoppas att detta var ett medvetet drag från Nick Hornbys sida. jag hoppas att i alla fall han är medveten om hur dryg Rob är även om karaktären inte själv gör det, jag får vissa vibbar av att det är så utifrån de andra karaktärerna.

L

Lars Wekell

2014-12-24

Betyg

Trevlig

K

Karl Rudstedt

2013-11-10

Fotbollsklassiker!

S

Susanne Antonson

2013-09-27

Betyg

Orkade inte många sidor

M

Magnus H

2013-06-01

Betyg

Ett rappt och medryckande språk, fylld med popkulturella referenser! Intressanta karaktärer och mycket läsvärd.

Annimoure Nilsson

2013-04-03

Betyg

Nu har jag min egen "HF"spellista på Spotify. Varje gång ett nytt band/artist/album nämndes såååå..."klickeliklick".

Kan ju medge att det gav boken en extra dimension, att liksom få ett rullande soundtrack till boken medan jag läste.

Det här är ett av de bästa styckena från boken (och genom min livstid)
"Det känns konstigt när man ser bilder på människor i Pompeiji: en snabb omgång tärning efter kvällsmaten och sedan stelnar man till, och det är så som folk kommer att minnas en under tusentals år. Antag att det var första gången man spelade tärning? Antag att man bara gjorde det för att hålla sin vän Antonius sällskap? Antag att man just i det ögonblicket hade gjort klart en lysande dikt eller något liknande? Vore det inte irriterande att bli ihågkommen som tärningsspelare?"

B

Björn Math

2012-11-19

Betyg

Plockade upp den på flygplatsen. Riktigt bra.

J

Jan Alkstål

2012-11-15

Betyg

En makalöst bra bok med massor av komiska situationer

U

Ulrika Fallenius

2012-10-04

Betyg

Kul med listor o relationer men kanske lite grabbig?

Carina B

2012-10-03

Betyg

En supermysig feelgood bok! Å en modern klassiker! Kanske lite trög emellanåt men en mysig berättelse i London! Jag vill också ha en skivaffär!

Maria Jönsson

2012-04-08

Betyg

Har läst den innan men liksom filmen tål den det. Gillar jargongen, funderingarna, rättframheten, hela boken och filmen.

Peter F

2012-01-18

Betyg

Filmen var fantastisk första gången jag såg den. Boken blev inte samma upplevelse.

Louise Qvarfordt

2011-12-27

Betyg

Fyndig, javisst. Men en aning för bitter för min smak. Kanske hade jag uppskattat den mer om jag inte hade vart i en så depressiv period när jag läste den. Nu kände jag mig mest rädd för att allas relationer som vuxen fungerar som Robs släktingars gör och att alla män egentligen tänker som han. Det var ingen vacker tanke

Rob är rent utsagt en elitistisk skitstövel som tror att människor kan delas in i bra-bättre-bäst beroende på deras musiksmak. En otroligt subjektiv bedömning för en människas värde. Tyvärr tänker nog många likadant, en slags onödig klasskamp.

David Schwieler

2011-11-28

Betyg

Det var länge sedan och långt före filmen. Filmen så mycket sämre genom att bara vara inspelad på fel kontinent.

H

Helena Karlsson

2011-11-20

Betyg

Trist! Jag tillhör helt uppenbart inte målgruppen denna bok vänder sig till. En "grabb-bok".

Elisabet Ekdahl

2011-10-15

Betyg

Fantastiskt välskriven bok. Ett annorlunda grepp, vilket är uppfriskande. Jag tycker om när författare skriver böcker på nya sätt. Att hela boken i princip handlar om mellanmänskliga relationer och en människas psyke gör den ännu bättre för mig.

Ellenor Larsson

2011-09-18

Betyg

Småkul och underhållande. Om en killes tankar och liv när hans tjej lämnar honom.

Betyg

Mycket trovärdig bild av en mans känslor och tankar. En av få böcker där jag känner att jag verkligen har kommit en modern ung man under skinnet - och han är sympatisk! Underhållande bok på flera plan.

Conny J

2010-10-29

Betyg

Det tråkigaste jag har läst i hela mitt liv.

Å

Åsa Landin

2010-10-29

Betyg

Lad-lit med klass!! Riktig klass!!

U

Ulla Edlén

2010-08-07

Betyg

Helt OK

S

Sanna Colin

2010-07-29

Betyg

Gillar Hornby, men den här är ganska tråkig

K

Karin Tidlund

2010-06-15

Betyg

Härlig underhållning - lysande språk, roliga karaktärer

Karin .

2010-05-10

Betyg

4:a till boken och en 2:a till filmen.

N

Nedhal Pirababi

2010-01-08

Betyg

Föstår inte vad som är bra med denna bok.

Emma

2009-09-05

Betyg

Den här boken tyckte jag riktigt mycket om mest för att den fick mig att bokstavligen vika mig av skratt flera gånger! Har försökt att läsa andra Nick Hornby böcker för att uppnå samma sak men utan reslutat. Den här boken rekomenderas dock varmt som mysläsning!

P

Per Lovén

2009-07-14

Betyg

Som skivnörd och dj kan jag ju inte annat än älska den :)

Patricia B

2009-07-04

Betyg

Som en av de värsta listnerdar jag känner föll jag pladask för Rob. Dessutom har dom lyckats riktigt bra med filmen - hör och häpna :)

E

Eva Lindblad

2009-07-04

Betyg

Filmen är enorm! Av någon anledning gillade jag inte boken lika mycket!

Maria Klamas

2009-06-06

Betyg

Älskar Nick Hornbys sätt att skriva, hur jag som tjej på något sätt lyckas förstå hur killar tänker/känner (om man nu ska göra en sådan uppdelning). Helt underbar bok med alla musikreferenser så blir jag supersugen på att höra musiken... och tänker att om jag haft några år till på nacken så hade jag säkert förstått ännu mer av poängerna i boken då de ibland är låt/artistrelaterade... men ändå, ljuvlig... mums!