Hgringen som var kalifatet

Vad fr en person att vnda sig till religis extremism? Hur kommer det sig att en individ uppvuxen i det svenska vlfrdssamhllet ansluter sig till en knd terrororganisation? Och vad hnder sedan nr terrorns verklighet bryter ner idealen och fr samma individ att helst bara fly drifrn? Hgringen som var kalifatet r en roman som nrmar sig dessa frgor i den fiktiva berttelsens form. Vi fr flja med p Abdullahs bde fysiska och andliga resa som tar sin brjan i en nedslagen sjl i den svenska frorten. Den gr vidare igenom samhllets skuggvrldar innan den stannar till mitt i det brinnande inbrdeskriget i Syrien - ett krig som visar sig vara allt annat n det Abdullah hade hoppats p. Drmmen om kalifat och krig fr Guds skull frbyts till mardrm nr Abdullah tvingas mta konsekvenserna av de val han gjort.

S

Safia Umm Yusuf

2022-10-05

gonppnande bok som fngslar lsaren. Grymheterna skildras p ett magstarkt stt men det r samtidigt en viktig del i att frst vad som kan driva en del mnniskor att ansluta sig till sdana hr grupper. Klart lsvrd bok som vcker mnga tankar.

Mrten Svensson

2020-11-19

En mycket vlskriven bok som blottlgger det komplexa tankesttet hos en del ungdomar i dagens Sverige. Hgringar kan vara av olika sorter, och Blasco visar hr hur en resa in och ut frn extrema tankemnster kan ocks vara en andlig upplevelse. Rekommenderas varmt till alla lsare!

Maiake Nimmerstam

2020-11-04

En roman som ger ett verklig intryck av de olika miljer och personer som beskrivs i den. Detaljerade och igenknnande beskrivningar mlar upp bilden av tillvaron gestalterna i denna bok lever i. Detta gr i min mening denna roman intressant och lsvrd. Inte bara en bra debutroman. En bra roman.

T

Tony Eriksson

2020-10-16

Verklighetstrogen och lrorik bok som blev mer intressant att lsa ju mer man lste. Tydligen en debutroman av en Uppsala frfattare som lgger ribban hgt nr det kommer till frfattarskap. Ett mste att lsa

U

ulla-britt forsberg

2020-10-11

Romanen beskriver en frmmande vrld som ligger lngt ifrn min trygga tillvaro. Men via terkommande nyhetsrapporteringar s vet jag att berttelsens fiktion egentligen r hgst verklig. Lsaren fr flja med p huvudpersonens resa frn en gr vardag utan mening och ml, till en ny tillvaro dr han innerligt hoppas att finna den efterlngtade lyckan och knslan av tillhrighet. Nr resan ntt sitt ml visar den till en brjan att allt r som han hoppats p. Men den smrtsamma verkligenheten gr sig snabbt pmind. D gr huvudpersonens drmmar i kras och vgen tillbaka r inte sjlvklar.
I denna fiktiva vrld beskrivs hur ltt det r fr en ung vilsen mnniska att hamna p fel plats i tillvaron. Och att det kan leda till mnga desdigra beslut vars resultat frfljer honom resten av livet.
I den fiktiva skildringen s blir jag pmind om att den brutala tillvaron som beskrivs, ven har blivit mnga vilsna personers smrtsamma upplevelser i verkligheten.
Hgringen som var kalifatet r en intressant och spnnande roman med mnga mlande beskrivningar av ett livsde som vcker eftertanke. Varje beslut du tar har en konsekvens. ven om det ibland r smrtsamt att lsa vissa beskrivningar, s r det en klart lsvrd roman.