Hetta

Child, Lee

| 2004

Flag from sv

200


Jack Reachers rastlösa själ har fört honom till Texas. Efter ett oönskat mellanhavande med en civil polis i Lubbock bestämmer han sig för att det är klokast att lämna staden. I den dallrande, 40-gradiga sommarhettan försöker han snabbt ta sig därifrån genom att lifta. Förmodligen det sämsta sättet för en 1,93 lång, kraftigt byggd och orakad man som inte verkar upplagd för småprat. Det är Reachers slutsats, grundad på lång liftarerfarenhet. Han har därför inte väntat sig att någon som den unga, attraktiva Carmen ska ta upp honom. Hon är ensam och kör en stor Cadillac. Hon har en liten dotter, Ellie, och en våldsbenägen make som snart kommer ut från fängelset. Carmen känner inte heller till att Ellie övervakas av okända observatörer ... Reacher har aldrig kunnat motstå en kvinna i svårigheter. Och på Carmens ranch finns det gott om den varan: lögner, fördomar, hat och död. Hennes mans...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2017-03-06

Betyg

Nja, Child är inte helt till sin fördel här. Det är en väldigt lång transportsträcka tills handlingen visar sig och spänningen stiger lite grann. Borde ha strukit en stor del av den här boken.

A

Annika Sjöström

2015-08-07

Betyg

hörbok

A

Andreas Cossi

2014-07-20

Betyg

Spännande, lättläst och svår att lägga ifrån sig.

Tobbe Fransson

2013-03-23

Betyg

Varmt i Texas, vackra kvinnor men inte så hett som det brukar.

Mattias Lönnebo

2011-11-08

Betyg

Hetta är en mycket välskriven thriller och spänningsroman med en känga åt rasister och amerikaner som förföljer Mexikaner. Karaktärerna är trovärdiga, miljön välskildrad och historien av den typ som man inte glömmer bort. Enda anledningen att jag inte ger den en femma är att den, trots allt, innehåller vissa schabloner. Men det kanske en roman av den här typen ska göra? Den är hur som helst betydligt bättre än de flesta böckerna i denna genre.

Mattias Lönnebo

2011-11-08

Betyg

Läsvärd thriller. Långt bättre än de flesta i den genren.

Thomas R

2011-07-29

Betyg

Reacher sade ingenting.