Ljudbok

Hett blod, kalla nerver

Antti Kokkoluotos hela liv påverkas av en spådom, kommer den att slå in? I januari 1918, precis när inbördeskriget brutalt splittrar det nya landet Finland, föds ett litet gossebarn som får namnet Antti Kokkoluoto. Hans jordemor Linnea Lindeman, tillika fiskare och spågumma, förutspår att han kommer att leva till den 12 juli 1990.För att testa förutsägelsen utmanar Antti gång på gång döden. Men han överlever vinterkriget, gifter sig och utför nya hjältedåd under fortsättningskriget, för att senare dras in i en affär med en vapengömma.Datumet för hans hädanfärd närmar sig och han förbereder ett hejdundrande kalas. Över tusen gäster anländer på den utsatta dagen och Antti gör sig redo för den sista resan. Men hur går det egentligen med spådomen? Ska den slå in?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Underbart! Ännu en fullträff av Paasilinna! Lite "hundraårigen som klev..." över historien.

Jan Svensson

2014-04-14

Betyg

Inte så bra, hade väntat mig mera humor. Nu var det mest en krönika över en familj under en hård tid i Finlands 1900-tals historia. Man kunde nästa höra K-Rauta reklammannen.

Jasmina <3

2013-10-30

Betyg

Helt okej

Jan Banan

2013-05-01

Betyg

För ovanlighetens skull en seg Paasilinna. Kommer aldrig in i handlingen tillräckligt för att bli intresserad och kommer på mig själv hela tiden med att börja tänka på annat. Inget gott tecken och betyget blir därefter.

Lotta Karlsson

2012-12-02

Betyg

En medelgod Paasilinna, inser att jag kan väldigt lite om Finlands nutidshistoria.

E

Evert Nilsson

2012-09-24

Betyg

Inte lika humoristisk som Paasilinnas övriga böcker, mera en krönika . Österbottens och Finlands historia sett från Yxpila och genom släkten Kokkoluto. Inte i klass med Westös böcker, men bra nog för att läsas.