Hett : en amatörs äventyr som köksslav, pastabagare och slaktarlärling

Buford, Bill

| 2007

Flag from sv

103


Hett är berättelsen om hur en entusiastisk hemmakock överlever ? eller egentligen ? försöker överleva i ett restaurangkök. Bill Buford var, förutom skribent, en glad amatör i köket. Hans måltider hade två oförenliga kvaliteter: hög ambition och brist på erfarenhet. Han hade alltid ångrat att han inte jobbat i ett restaurangkök. För tre år sedan öppnade sig en möjlighet: Buford tillfrågades av tidningen the New Yorker att göra ett porträtt på Mario Batali, kändiskocken som driver en av New Yorks finaste restauranger. Han accepterade uppdraget på villkor att Batali lät honom jobba som sin köksslav.I Hett blandas Bufords köksäventyr med den fantastiska historien om Batalis väg till framgång. Här får man inblick i hur det går till bakom kulisserna på den celebra restaurangen och roliga och kärleksfulla utläggningar om varför mat spelar en så viktig roll i livet. Det är,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lady Flanders

2009-06-18

Betyg

Ska man bara läsa en matbok det närmsta decenniet, sä är det den här.