Herr och fru Slusk

Dahl, Roald

| 1998

Flag from sv

240


Varning! En läbbig mumsbit för härdade Dahl-freaks! Herr och fru Slusk är ett par otäcka och elaka gamla sluskar. De försöker inte bara plåga livet av varandra, de förpestar livet för alla andra också. Herr Slusk är så avskyvärd att han tvingar sina små apor att hänga upp och ner till och med när de äter. Själv slickar han hellre skägget istället för att äta frukost ? alltid hittar han nåt att mumsa på! Fru Slusk är så vedervärdig att hon odlar tistlar och brännässlor i sin trädgård för att hålla alla snoriga barn borta. En dag får aporna nog av Sluskarnas vidrigheter. Tillsammans med Rulltulte-fågeln bestämmer de sig för att hämnas! En härligt gräslig historia av den oöverträffade Roald Dahl, med enastående illustrationer av Quentin Blake. Roald Dahl föddes i Wales av norska föräldrar. Dahl har skrivit både skräckhistorier för vuxna, bisarra bilderböcker och fantastiska berättelser...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Kamali 

2011-10-23

Betyg

Väldigt roligt! Jag skrattar gott fast jag är vuxen första gången jag läser den. Lyssna bara på inledningen; "Vilken massa män med ansiktet fullt av hår det finns nu för tiden. När någon låter håret växa över hela ansiktet är det omöjligt att veta hur han egentligen ser ut. Det är kanske därför han gör det. Han vill inte att man ska veta."

Betyg

Asså en så grymt galen bok:-O

Frank Berglund

2010-03-07

Betyg

Läste på lågstadiet första gången. Minns speciellt de detaljerade beskrivningarna av parets utséende, och jag tänker ibland på beskrivningen av herrns skägg när jag ser skäggiga typer på stan. Äckligt och underhållande.

M

Maria Palm

2010-02-05

Betyg

Läst den i skolan. Lite tråkig men ändån lite rolig