Herr Isakowitz skatt

Wattin, Danny

| 2014

Flag from sv

47


?Min farfar berättade inte mycket om sin uppväxt som jude i tjugo- och trettiotalets Tyskland. Men en historia fick jag höra om och om igen: den om skatten hans far grävde ned på tomten innan han försvann. När jag återger berättelsen för min son tycker han att det är självklart ? har man en släktskatt måste man leta reda på den. Sagt och gjort. Min son, min pappa och jag beger oss mot Polen på skattjakt.?Herr Isakowitz skatt är en på samma gång sorglig och humoristisk berättelse om ett av historiens mörkaste kapitel. Det är en historia om dramatiska livsöden, livsavgörande tillfälligheter och starka excentriska karaktärer som formats i skuggan av nazismen. Danny Wattin är författare och journalist. Han bor i Uppsala och Adelaide, Australien. 

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Emelie

2015-09-05

Betyg

Får en 2a för humorn!

Maria Jönsson

2015-07-31

Betyg

Rolig, sarkastisk och intressant.

A

Anders Lignell

2015-02-26

Betyg

En vacker, rolig och allvarlig berättelse. En annorlunda släktkrönika och berättelsen om en far.

Ingrid Bergenudd

2014-08-02

Betyg

Motsvarade inte mina förväntningar. Trodde att det skulle vara en "rolig" bok. Det positiva med boken var hans uttalanden om judisk kultur, något som nog inte kunde ha skrivits av en icke-jude utan att ha ansetts som rasistiskt.

K

Karin Löfstrand

2014-06-27

Betyg

140620: Nja, en svag trea får denna korta berättelse som känns framtvingat putslustig. Istället för att beskriva sin spännande familjehistoria försöker författaren göra roligheter av sin relation till sin pappa. Boken har emellertid ett väldigt bra upplägg - en resa till judiska rötter - men det går inte riktigt hela vägen fram.

Yvonne Larsson

2014-04-24

Betyg

Fantastisk bok med både allvar och massor av humor. Historia blandas med nutid när Danny Wattin berättar om resan till Polen han gjorde tillsammans med sin pappa och sin äldste son. De reste för att hitta skatten hans farfars far grävt ner. Med den här boken får man både skratt och allvar. Läs den.

Betyg

Jag tror jag läste baksidestexten lite slarvigt(mitt fel), trodde nog det skulle vara mer skattjakt och framför allt mer skratt. Men den handlar mer om det sorgliga som hänt i familjen Wattin, då talar vi mor och farföräldrars föräldrar och annan släkt. Det finns ett släktträd uppritat på insidan av boken, mycket smart så man håller reda på alla. Jag förstår verkligen varför Danny ville skriva denna bok, hade jag haft en släkt med en sådan historia så hade jag plitat ner det. Stundtals tycker jag också boken är riktigt intressant och även en smula småkomisk, men, det är alltid ett men. Den fångar mig inte helt, det finns inget riktigt driv som gör att jag vill läsa vidare.

Britt-Marie Kullin

2014-03-26

Betyg

Det här var en helt fantastiskt bra bok. En bok som både var sorglig, gripande, och rörande, samtidigt som den var väldigt rolig med en härlig humor i.

Jag har läst tre böcker tidigare av Danny Wattin, och dom har jag väl tyckt varit sådär. Har inte riktigt förstått mig på dom böckerna, som en del andra har tyckt varit så bra.

Men den här boken, Danny Wattins fjärde bok, var helt annorlunda, och väldigt, väldigt bra. Nu förstår jag verkligen Danny Wattins storhet som författare.

Boken är ju helt självbiografisk och sann, även om den är skriven i romanform. Och det gör den ju ännu bättre.

Rekommenderar verkligen boken till alla. Underbart med böcker som får en att både sitta med tårar i ögonen och med ett leende på läpparna.

En viktig bok, om en hemsk tid, men ändå skrivet på ett lätt sätt.