Heroine

Drougge, Unni

| 1998

Flag from sv

345


Wenke, en framgångsrik karriärkvinna, står precis på branten till burnout när hon helt oväntat blir djupt berörd av en man som erbjuder henne en av vår tids stora bristvaror - kärlek. Mannen är en före detta tung heroinist, men det avskräcker inte Wenke. Hon faller som en fullgången frukt och hennes nya livsuppgift blir att rädda mannen från att återgå till sitt missbruk. Oundvikligen dras hon närmare avgrunden och erbjuder snart sin kropp i pant. Mannen injicerar jungfrusilen i henne och hon utvecklar med flit ett svårt heroinberoende i tron att hon på så sätt lyfter korset från hans axlar. Så småningom kommer hon i kontakt med en värld av knarksmuggling, porr, prostitution och vapenhandel med förgreningar både uppåt i makthierarkierna och neråt till den organiserade undre världen. Wenke har till slut inget annat att förlora än sitt liv. "Heroine" väckte stor uppståndelse när den...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2015-07-11

Betyg

En väldigt härligt underhållande bok där det hela tiden händer något. Befriande ärligt skriven som vanligt när det gäller Unni Drougge! Jag lyssnade på ljudboken och kan enbart konstatera att Unni är en lika bra uppläsare som författare! Det blir en mycket stark 5:a i betyg från mig! Kan varmt rekommenderas!

Izabela Horn

2012-02-28

Betyg

Det var många år sedan jag läste denna bok men den har satt sina spår då jag fortfarande mer än 10 år senare fortfarande minns handlingen mycket bra.

Josefine Ejebjörk

2011-10-15

Betyg

Npg den bästa av Unni Drougge som jag läst.

Kamali 

2011-10-12

Betyg

En av de bästa knarkarromaner jag läst.

P

Pernilla Andersson

2010-06-21

Betyg

Den hemskaste bok jag läst, ger ett trovärdigt intryck.

Betyg

Jag är inget stort fan av Drugge men denna var riktigt bra!

Tove Skarstedt

2010-01-13

Betyg

Det var länge sedan jag läste den här, men jag minns att jag tyckte den var riktigt bra. Den enda Drougge jag läst.

J

Johanna Falkered

2009-07-01

Betyg

Boken som snurrar snabbt nedåt för vår huvudperson med förkärlek för Treo Comp.