Hermans hemlighet

Hole, Stian

| 2011

Flag from sv

19


En alldeles särskild vänskap. Herman och Johanna har en hemlighet. Det är en plats långt inne i skogen där de kan gömma sig för alla andra och bara vara ifred. Där kan de leka och prata om viktiga saker som rymden och om man kan stanna tiden när man har det som allra bäst. En bok om två barn som hittar varandra och som blir vänner på ett alldeles särskilt sätt. (4-8 år)Det här är den tredje bilderboken om pojken Herman. De tidigare heter Hermans sommar och Herman och eldsvådan. Hermans sommar har vunnit flera prestigefulla priser i Norge och på barnboksmässan i Bologna vann den priset som årets bästa bilderbok 2007. År 2010 vann den det prestigefyllda Deutscher Jugendliteraturpreis.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sam Berling

2014-06-11

Betyg

Det är roligt när hon visar trosorna och han pinkar - det är min favoritbild i boken, och när de simmar för då visar hon rumpan. Boken skulle ha fått en femma om de inte pussades, men nu blir det bara en fyra. Det är fina bilder, särskilt när de sitter tätt intill varandra och tittar upp mot himlen.

Annimoure Nilsson

2013-04-17

Betyg

Barnen var eniga om fyror, men eftersom jag är äldst får jag bestämma. ;-) Det blir en femma. Helt fantastisk bok med kärlek, fascination om rymden och fakta om densamme, samt kärlek och kittlande närhet. Jag kommer absolut att fjärrlåna de andra två böcker som skrivits av Stian Hole, om denna goa Herman. Och då har jag inte ens nämnt illustrationerna.

En bilderbok som föder frågor som "Är du rädd för att bli vuxen"? och där samtalen handlar om att föda barn och hur en förlossning går till, utan attt ens handla om det - det ÄR en fantastisk bok.