Denne boken er en gave til alle som er glad i naturen vår. I Hemulens herbarium kan du lese om rundt hundre planter som er vanlige i Norden, fra blomster og gress til skogstyper og andre biotoper, illustrert med klassiske skoleplansjer. Du får du også vite hvordan man lager en plantepresse, og det er sider med plass til å oppbevare dine egne funn. Finn, plukk og tørk all verdens planter og blomster sammen med Hemulen! Hemulens herbarium er breddfull av fengslende naturkunnskap i en tid da fokuset på flora, fauna og miljøforandringer er stadig økende.I tillegg til artsillustrasjonene er boken også fylt av Tove Janssons lekne og vakre originaltegninger fra Mummi-universet.
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2020-09-29
Philip 8 år::
Hermulens Herbarium är inte en bok man bara sitter och läser. Den är jättefin att titta i och det är kul att slå upp om man hittar en blomma tex. Herbarium betyder en samling växtprover. Det var vanligt att man gjorde så förr. Kanske när farmor och farfar var små. Man samlade växter. Kanske är detta en bok man ger bort i present. Jag tycker om bilderna.
AC (mamma):
En mycket vacker bok som skapar nostalgi hos mig.
Ett herbarium behöver ju inte vara växterna i sig. Det kan vara ett foto eller en bild och just den delen hade jag inte funderat på tidigare och det inspirerar till att göra saker med växter och barnen.
Att boken innehåller Tove Janssons fina bilder utöver alla vackra växtbilder gör inte saken sämre. Icke att förglömma den vackra framsidan och rosetten vis sidan av boken 😍. Språket är förklarande och tydligt. Av mig får denna bok full pott.
Fantastisk presentbok till den man tycker om eller sig själv.
@barnboksfamiljen på instagram
2020-05-01
Herbarium, det var inte igår man tänkte på det ordet. Men nu kan man tillsammans med muminvärlden leta, plocka och spara diverse växter från vår flora. Här finns massor av fakta och vackra färgteckningar av växterna som är insorterade i olika kapitel beroende på i vilka biotoper växten återfinns.Exempelvis i granskogen, tallskogen, lunden, ängen, gården, sanka marker.
Illustrationerna på växterna för tankarna till klassiska skolplanscher. Riktigt vackra alltså.
Faktan i boken är uppblandad med Mumin-illustrationer och väl avvägda citat från Tove Janssons böcker. Detta ger boken en vacker och stämningsfull inramning. I boken finns även instruktioner om vad ett herbarium är och hur man pressar växter. En vacker konst som många gånger inte förs över till nästa generation. Därför känns denna bok extra charmig att ge bort i present till naturintresserade barn. Men passar enligt oss lika bra till vuxna.
När man kommit igång med sitt samlande finns tomma uppslag i boken där man kan spara sina valda växter.