Hemma hos Mimmi, bok 2

"Mimmis värld har utvecklats för att stimulera barns språkutveckling. Vårt mål är också att ge föräldrar råd och tips om hur de kan stärka barnens språkutveckling på ett roligt och enkelt sätt!" Jim Gustafsson & Fredrik HammarstedtJim Gustafsson och Fredrik Hammarstedt är de två författande logopederna. Med en bakgrund inom barns tal- och språkutveckling har de tagit fram konceptet Mimmis värld, som är en språkutvecklande värld för alla barn.Mimmis värld består av böcker, låtar och filmer på Youtube, samt tips och råd till föräldrar om hur de kan stärka barnens språkutveckling på ett roligt och enkelt sätt.Först ut är böckerna Här är Mimmi och Hemma hos Mimmi som riktar sig till de yngsta barnen i den tidiga språkutvecklingen. Läs böckerna, njut av musiken, dansa med till filmerna och lär dig de lätta men samtidigt så otroligt viktiga språkutvecklande strategierna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Följ med till Mimmis färgstarks och pedagogiska värld!

”Mimmis värld är två färggranna pekböcker för de minsta. Här får vi lära känna Mimmi och hennes vänner som är en härlig skock färgstarka karaktärer. Det är Mimmi, mamma, pappa och djuren Pippi, Leo och Bubben.

I böckerna letar vi tillsammans reda på alla kompisar och lär känna dom, genom att peka, vinka, säga deras namn och prata om olika saker de gör.”

~ Böckerna är utformade i stadiga boksidor som både tål kladdiga fingrar, några enstaka tuggor och en del dregel. Det är pekböcker som engagerar både vuxna och barn där vi tillsammans får leta, peka, prata och lära oss olika saker.

På ett roligt och enkelts sätt stärka barnens språkutveckling med hjälp av ord som forskning visar att svenska barn lär sig tidigt i språkutvecklingen.

Mimmis värld består inte bara av böcker, det finns även låtar och filmer på Youtube. Så läs böckerna, njut av musiken, dansa med till filmerna.

Det här är pedagogiska och fängslande pekböcker för de minsta som är värda fem av fem möjliga stjärnor.

Betyg

Här är Mimmi + Hemma hos Mimmi är två språkstimulerande böcker för de yngsta som är framtagna av två logopeder. De är del av ett nytt koncept ”Mimmis värld” där det även finns filmer, låtar osv. Böckerna är roliga och min V har velat läsa om dem otaliga gångar.
Mimmi-böckerna passar extra för vuxna som är lite ovana vid att högläsa för de yngsta barnen, eller vill utveckla sin högläsning. Böckerna curlar verkligen den vuxna och gör det lätt att få till en högläsning där barnet är aktiv och deltar.
T.ex finns instruktioner till den vuxna under bokens gång (peka på, pausa, vänta in barnets svar osv).
Som vuxen går det helt enkelt inte att göra fel om man bara följer instruktionerna.
I slutet av boken finns även ett uppslag med fakta om språkstimulerande strategierz Lättläst och nyttigt uppslag som förhoppningsvis stöttar föräldrar att inspireras till detta sätt att högläsa för sina barn även när de läser andra böcker.
Tänker därför att böckerna kan passa riktigt bra i present på t.ex dop.

Jag har läst lite kritik mot ”Mimmis värld” att upplägget påminner för mycket om babblarna. Men är det så konstigt tänker jag? Dessa böcker är skapade av logopeder och förmodligen grundande i forskning. Babblarna har också sin grund inom forskning och Karlstadsmodellen för att stötta barns språkutveckling.
Upplägget med t.ex namn som stöttar utvecklingen av tal, färgglatt med kontraster och komplettering av sång och dans ser inte jag som att man kopierat Babblarna. Jag ser det som att både företaget har utvecklat sina koncept utifrån vad forskning säger om små barns utveckling. Bra!

Ett roligt inslag i böckerna är att Mimmis mamma är klädd i polisuniform. Normbrytande men också en detalj som intresserar barn. I framtida böcker så skulle vi gärna se en större mångfald. Men samtidigt är det svårt om

Oj! Nu måste jag pausa recensionskrivande då V kom och såg Mimmi-böckerna och ville läsa. Bra betyg!
Nu när vi har läst böckerna ett antal gånger så har V börjat lära sig böckerna och vill hoppa över detaljer. Vilket gör att jag som förälder får anpassa meningarna lite. T.ex ”Ja, där är Mimmis pappa som dricker kaffe!”. Men hon uppskattar böckerna väldigt mycket och vill läsa de direkt hon ser dem.
Tänker att böckerna skulle passa särskilt perfekt till väntrummen på BVC. Jobbar en på BVC så tycker jag verkligen man borde köpa in böckerna till verksamheten.

Gustav Säfwenberg

2019-02-25

Betyg

Kul med en bok som verkligen engagerar barnen! Även en tumme upp för låtarna på Youtube!

L

Lennart

2019-02-25

Betyg

Jättebra med en bok som de minsta barnen tycker är rolig och som vi kan läsa tillsammans! Stort plus för de tydliga instruktionerna för mig som vuxen så att jag på bästa möjliga sätt kan hjälpa stödja språkutvecklingen.

L

Lisa

2019-02-25

Betyg

En härligt färgglad bok för de allra minsta, med stadiga boksidor som tål kladdiga fingrar! Det är kul att peka och prata tillsammans med barnet, de lär sig snabbt orden och vill läsa mer och fler böcker.
En bra start på språket, helt enkelt!

N

Nina Larsson Lange

2019-02-25

Betyg

Jag har läst både denna bok och första Mimmiboken tillsammans med min son. Uppskattar tipsen kring hur jag som förälder kan agera under läsningen för att hjälpa honom med språkutvecklingen!