Hemligheternas skafferi

En roman som värmer och stannar kvar länge Ina och hennes man Erik lever ett till synes harmoniskt liv tillsammans. Men när Ina får veta att hon bär på en obotlig sjukdom tar hon sig tillbaka till barndomsön Ven för att söka efter svar på ouppklarade frågor. Varför minns hon inte sina år på ön? Vad hände egentligen den där dagen när hon var sex år gammal? Svaren hon finner lämnar hon efter sig som ledtrådar i ett korsord. Ett halvår senare kommer Erik till ön för att uppfylla Inas önskan om att lösa korsordet. För varje ord han fyller i kommer han inte bara närmare hennes sanning, utan också sin egen. På ön möter han en udda skara människor. Hundraåriga Signe som lever med sina uppstoppade djur, excentriska Liv som driver krogen Hemligheternas skafferi och Maj som på ett mystiskt sätt vunnit en vistelse på ön, utan att ha tävlat. Det visar sig att de alla finns nämnda i Inas korsord och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ida Larsson

2019-11-14

Betyg

Man fångas verkligen av alla frågor i boken, allt som Ina vill ta reda på om sin barndom. Jag hade inte så stora förhoppningar, men jag blev positivt överraskad! Detta är en noggrant skriven bok där alla händelser och karaktärer hänger ihop. Jättebra bok!

Britt-Marie Kullin

2017-08-31

Betyg

Hemligheternas skafferi är Caroline Säfstrands tredje roman. Jag har läst dom två tidigare, Om du bara visste, och Tiden läker inga sår, och tyckt mycket om dom båda två. (Länkarna går till mina recensioner av dom).

Och den här nya boken gjorde mig inte besviken, för jag tyckte att den absolut var lika bra som dom två tidigare.

Man kan väl kanske kalla boken för en mörk feelgoodroman. Och den är både ljus och mörk, och berörande.

Rekommenderas, precis som författarens tidigare böcker.

V

Villivonkansbooks

2017-08-28

Betyg

När Ina får en obotlig sjukdom, åker hon tillbaka till barndomsön Ven för att leta efter svar på sina frågor. Vad hände egentligen den där dagen när hon var sex år? Svaren hon hittar, lämnar hon efter sig som ledtrådar i ett korsord till maken Erik.
Det är en vacker roman om Ina och hennes liv. Mer och mer nästlas hennes barndom fram igen och hon börjar minnas. Hennes barnjag varvas med hennes vuxna tankar. Den är trevlig att läsa och fast den är lite långsam av sig, så upplevde jag den aldrig som seg. Jag tycker dock den är något hoppig i historien mellan då och nu. En trivsam bok som inte berörde så mycket som jag hoppats.

Blommiga Barbro

2017-08-14

Betyg

Lättlyssnad och bitvis ganska bra, men jag köper inte riktigt själva stuket med den dödssjuka kvinnan som äter smärtlindrande tabletter och då orkar med att resa till och från Ven dels fortsätter att arbeta. Kanske är det därför som den inte riktigt griper tag om mig heller. Karaktärerna är ganska bra genomtänkta, men känns samtidigt kyliga och endimensionella. Men som sagt, den är lättlyssnad och ganska bra ändå.
Bra uppläst av My Holmsten!
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!

Pia Gummesson

2017-08-09

Betyg

Full pott på denna bok.Både glädje och sorg i den här fina boken av en duktig författare.Härlig handling av många karaktärer och omslaget gör bara att man vill läsa den direkt.Rekommenderar den varmt!

Annika Olsson

2017-06-09

Betyg

Ina söker efter sitt förflutna och när hon dör lämnar hon efter sig en stor hemlighet. Ska hennes man lyckas lösa hennes korsord. Härliga karaktärer och en gripande feelgood.
Lyssnade på den som ljudbok med My Holmsten som suverän uppläsare.