Helveteselden

Fossum, Karin

| 2015

Flag from sv

83


Helveteselden är en ny psykologisk och djupt mänsklig spänningsroman av Karin Fossum med kommissarie Konrad Sejer i huvudrollen. En berättelse där inte bara frågan om vem utan framför allt varför måste besvaras. I handlingens centrum står två ensamstående mödrar med varsin son, två familjer som på varsitt håll kämpar mot tillvarons torftighet och dåliga odds, män som svikit och familjehemligheter som får katastrofala följder.Det är en varm sommardag i början av juli 2005. I en sänka, intill en träddunge, står en gammal, rostig husvagn. Inuti ligger en kvinna och hennes femårige son döda. Brutalt mördade. Fyra knivhugg i moderns kropp, lika många i barnets. På golvet bredvid dem ligger det blodiga mordvapnet, en kniv med långt blad. Kniven och ett blodigt fotavtryck är de enda spår poliskommissarie Konrad Sejer har då han försöker lösa vad som på en gång framstår som ett vansinnesdåd...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2017-11-24

Betyg

Tja, hederligt hantverk, men tyvärr uteblir spänningen helt. Men det är ändå fina personskildringar även om det är lite väl mycket detaljer om till exempel hemtjänstarbete. Till slut förstår man vartåt det lutar i berättelsen om de båda familjerna mor och son, båda lika bundna till varandra.

Monika W

2016-08-24

Betyg

Det här är alltså tolfte delen i serien om Konrad Sejer och jag var faktiskt lite orolig när jag började läsa. Förra boken gjorde mig ganska besviken och även om nu Helveteselden är bättre än Carmen och döden så är den ändå väldigt långt ifrån Fossums tidigare böcker. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2016/08/helveteselden-av-karin-fossum.html

Kim M. Kimselius

2015-09-02

Betyg

Boken griper tag direkt och skickligt skildrar författaren de olika personerna. Men så plötsligt blir jag villrådig. Jag ställer mig oförstående till åldern på en av huvudpersonerna. Handlingen hoppar fram och tillbaka i nutid och dåtid och jag har lite svårt att hålla isär händelserna och personerna.

Trots det är det en riktigt otäck och spännande bok som är svår att lägga ifrån sig.

Allting börjar med att liket av en kvinna och hennes femåriga son hittas dödad i en husvagn. Kommissarie Konrad Sejer börjar nysta i fallet. Men det är inte så mycket kommissarien vi får följa i berättelsen, utan offren och mördaren.

En riktigt skrämmande bok!

Jan Banan

2015-05-21

Betyg

Fossum skriver väldigt bra och det är det som räddar den här boken från bottenbetyg. Jag tycker annars att hennes berättelser är som bäst när hon genomför sina fristående idéer, såsom Natten till den 4:e november, Brott eller De galnas hus. De här Sejer-romanerna är ungefär lika komplicerade för läsaren att lista ut, som det är att förstå att det är Björnligan som snor Farbror Joakims pengar.....med andra ord noll spänning.

Henrik Johansson

2015-03-24

Betyg

Fantastiskt spännande och välskriven. Om elände och hopp och on bråd död. Sista sidan, ja sista meningen, är pricken över i:et. Skapar en känsla som inte vill lämna mig...

Lotta Karlsson

2015-02-15

Betyg

Inte den bästa men helt ok. Mest bara sorglig kanske.

Lotta Lettenström

2015-02-01

Betyg

Jag tyckte inte om denna bok! Oengagerat skriven och inget spännande alls. Nä. Tummen ner.

Britt-Marie Kullin

2015-01-18

Betyg

Jag har läst flera böcker av Karin Fossum tidigare. Bland annat ?Carmen och döden?, ?Mordet på Harriet Krohn?, och ?Jonas Eckel?. Jag har tyckt mycket om dom alla. Det enda som jag inte tycker om med Karin Fossums böcker, det är att dom är lite väl korta och tunna.

?Helveteselden? var också kort och tunn, endast 235 sidor, och gick alldeles för snabbt att läsa ut.

Men den var fantastiskt bra. Den får högsta betyget av mig. Och blir 2015 års första fullpoängare.

Visst är den en spännande, blodig, otäck, och oförutsägbar kriminalroman. Men den är så mycket mer än det. För boken är främst ett otroligt gripande familjedrama.

Boken slukade mig helt. Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Och det är en sån bok som jag verkligen kommer att minnas.

Jag rekommenderar absolut boken till alla. Läs den. För det är en stark läsupplevelse.