Helmers vals

Trosell, Aino

| 2016

Flag from sv

11


Helmers vals är Aino Trosells tjugofemte bok. Hon har erhållit över tjugo litterära utmärkelser och priser för sitt författarskap, senast Samfundet De nios vinterpris 2016. Som ung flyttade Aino till Göteborg där hon arbetade inom socialvården och på Arendalsvarvet. Under många år bodde familjen sedan i hennes hembygd. Nu är Aino tillbaka i Göteborg. Hon är heltidsförfattare sedan 1985. Efter att i romanen En gränslös kärlekshistoria och i viss mån Hjärtblad ha gestaltat den egna kvinnohistorien, ger sig Aino Trosell i kast med sin fars historia. Han var en egocentriker och hade många yrken under sitt långa liv, skogsarbetare, jordbrukare, skinnare och var outtröttlig när det gällde folkbildning. Han fick uppleva elektrifieringen av Malung, var med och byggde godtemplarhuset, agiterade i folkomröstningen om allmänt rusdrycksförbud, köpte en kristallmottagare, bildade skinnarbetarnas fackförening,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2018-07-29

Betyg

Välskriven, mycket engagerande och medryckande, precis som vanligt med Aino Trosell. Och här i en fin uppläsning av Aino själv dessutom!
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Kan varmt rekommenderas!

Solveig Andersson

2016-10-21

Betyg

Med enkla men samtidigt superba ordalag berättar författarinnan här berättelsen om sin fader. Mäkta imponerad blev jag av att ha läst denna roman. Läs den!