Hells Angels : en sällsam och skrämmande legend

Thompson, Hunter S.

| 2008

Flag from sv

173


... OVÄSENDET VAR SOM ETT JORDSKRED, ELLER EN ÖVERFLYGANDE FORMATION BOMBPLAN. TROTS ATT JAG KÄNDE ANGELS RÄTT VÄL VID DET HÄR LAGET KUNDE JAG INTE RIKTIGT HANTERA VAD JAG SÅG. DET VAR SOM EN BLANDNING AV DJINGIS KHANS HÄRJNINGAR, MORGAN'S RAIDERS, VILD UNGDOM OCH VÅLDTÄKTSARMÉN I NANKING... Stora, tunga motorcyklar, skitig denim och en mullrande föraning av annalkande våld - Hell's Angels kunde lamslå hela städer med fruktan, så skrämmande var deras rykte. Hur mycket var sanning, hur mycket var myt och hur mycket var brutal verklighet? Det fanns bara en man som kunde avslöja sanningen; HUNTER S. THOMPSON, uppkäftig outsiderskribent och Gonzojournalistikens skapare. Under ett års tid levde han mitt ibland Hell's Angels och dokumenterade sina upplevelser. Hell's Angels - en sällsam och skrämmande legend är en stilbildande och odiskutabel reportageklassiker. "Thompson presenterar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Klinga

2012-09-20

Betyg

Hunter S Thompson har ett rykte som Amerikas påtända samvete, den hårdföra journalistikens banérförare. Med betoning på påtänd genom filimerna som baseras på hans böcker och liv. I Hells Angels: en sällsam och skrämmande legend bleknar den bilden bort. det här är ett riktigt bra reportage. Ett yrkesmässigt mästerverk. Förhoppningsvis finns den åtminstone på listorna med frivillig bredvidläsning på Journalistutbildningarna. Han visar, utan att lägga för stor vikt vid sitt eget dålighetsleverne, hur en marginell grupp som på 50-60-talet var skitiga unga grabbar med mc och oljiga kläder istället för att sakta sugas upp av majoritetssamhällets radhusliv förvandlas med hjälp av medierna till ett brutalt outlaw-fenomen. Mc-klubbar blev sexiga och upphaussade och snart levde de unga rebellerna mer upp till mediers och medelamerikaners förväntan än sina egna "ideal". Det är intressant. I USA har har "the outlaw" alltid haft en ställning som bygger på skräckblandad fascination. Revolvermän, mc-medlemmar, gangsters och knarkhandlare. berättelserna om deras uppgång och fall tar aldrig slut. Fascinerande.

C L

2011-02-12

Betyg

Den var en liten besvikelse, eftersom Thompson hade en förmåga att upprepa sig. Men enprocenterna som vill ställa sig utanför samhället är fascinerande. Hur de skapar en gemenskap i efterkrigstidens USA. Thompson menar att USA skapade en rastlös ungdom efter andra världskriget, och att Hells Angels var en konsekvens av ungdomarnas vilja till alienation. De skapade en alternativ livsstil som förloare, som medelklassen drömde om och fascinerades av, och skapade ett underhållningsvärde av. Äntligen lärde jag mig varför Hells Angels bär järnkorset!

Skrotmagnet

2009-10-03

Betyg

Intressant skildring, som man hade kunnat vänta sig av H.S.T. Boken är ingen torr återgivning av hur Hell's Angels är uppbyggt, utan texten flyter på som Rock N Roll, det händer där och nu. Stundom blir det segt och repetitivt (måste han redogöra för alla kubikmängder öl han och Hell's Angels konsumerar hela tiden?) men i övrigt var det intressant. Kompakt men intressant. Har aldrig läst något liknande.

Ulrica Wilén

2009-10-01

Betyg

Segläst. Orkade inte läsa ut boken. Vid ett annat tillfälle hade jag kanske tyckt det varit mer givande.