Ljudbok

Hellre vara djävulen

Rankin, Ian

| 2023

Flag from sv

8


Den tjugoförsta boken i serien om John Rebus »Ian Rankin bräcker det mesta i dagens deckarutgivning.« Lotta Olsson, DN »Ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap.« Magnus Utvik, SVT När han motvilligt dragit sig tillbaka från yrkeslivet har John Rebus samtidigt gett upp de flesta av sina dåliga vanor. Det är bara en han inte lyckats bli av med: han kan fortfarande inte släppa ett olöst fall. Men när Rebus börjar utforska händelserna bakom mordet på en glamorös kvinna på ett lyxhotell många år tidigare, vaknar det förflutna till liv igen med förnyad kraft. Rebus återser två gamla bekanta som är involverade i en utredning kring den brutala misshandeln av en maffiaboss. Och snart dyker ytterligare ett lik upp? När Rebus börjar länka samman det förflutnas mysterier med nuets, upptäcker han att han inte är ensam om att vilja veta vad som hände i det där hotellrummet...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2018-05-01

Betyg

Det är väl som att svära i kyrkan men nog är Rankin/Rebus lite tjatig denna gång. Det går lite i stå med den fortsatta storyn med Big Ger Cafferty i en av huvudrollerna. Rebus känns som en kär gammal vän så visst läser man gärna även denna gång, men spänningen är lite långt bort och gangstertrådarna lite för trassliga.

L

Lauri Solmupoika

2018-05-01

Betyg

En stilla undran över om mina krav på deckarlitteratur höjts eller om Rebus-serien falnat.. De första 10 var så mycket bättre.