Hello, Android: Introducing Google's Mobile Development Platform

Burnette, Ed

| 2009

Flag from en

1


Android is a software toolkit for mobile phones, created by Google and the Open Handset Alliance. It's inside millions of cell phones and other mobile devices, making Android a major platform for application developers. That could be your own program running on all those devices.Getting started developing with Android is easy. You don't even need access to an Android phone, just a computer where you can install the Android SDK and the phone emulator that comes with it. Within minutes, "Hello, Android" will get you creating your first working application: Android's version of "Hello, World." From there, you'll build up a more substantial example: an Android Sudoku game. By gradually adding features to the game throughout the course of the book, you'll learn about many aspects of Android programming including user interfaces, multimedia, and the Android life cycle.This second edition has been...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Oskar Henriksson

2011-06-16

Betyg

Boken "Hello, Android: Introducing Google's Mobile Development Platform" av Ed Burnett och Susannah Davidson Pfalzer är en introduktion till hur man utvecklar applikationer för plattformen Android. Det är dock ingen bok för de som är helt nya på programmering utan för de som kan grunderna i programmeringsspråket java, och som vill ta steget att lära sig utveckla för mobila enheter. Inte heller tror jag att det är en bok för de som är mycket rutinerade javautvecklare, för dem är nog boken bortkastad. Är man rutinerad javautvecklare så är det nog bättre att man letar efter mer avancerade böcker alternativt söker på nätet.

Författarna går steg för steg igenom hur man skapar en applikation och varje kapitel behandlar ett viss område, till exempel multimedia eller lagring av data. I boken används ett exempel, ett sudokuspel, som gradvis byggs på med nya funktioner. Detta har både för och nackdelar, fördelen är att om man läser boken från pärm till pärm så är det mer givande att ett stort projekt som exempel än flera små. Nackdelen tycker jag är att det blir svårare att använda boken som uppslagsverk eller om man vill hoppa mellan avsnitten, för då har man inte hela bakgrunden till exemplet. Men på det hela stora är det en bra bok för den som kan java någorlunda och som vill lära sig grunderna i utveckling för Androidplattformen.

Sedan kan man ju fråga sig om det verkligen behövs en tryckt bok i ett sånt här ämne. Allt som står i boken och mer därtill finns ju att läsa gratis på nätet. Men kanske att det ibland kan vara skönt med en hederlig analog bok!.