Hej då, allihopa

Palmkvist, Conny

| 2005

Flag from sv

70


Conny ville inte svara i telefonen den där dagen. Han hade just upptäckt att hans flickvän lämnat honom och släppt ner nyckeln genom brevinkastet. Ändå visste han att han inte kunde komma undan, att han någon gång måste svara. Det var dagen då hans mamma ringde för att berätta att det onda benet inte berodde på någon muskelskada. "Jag kanske har lite cancer", säger mamman i telefonen. Conny bestämmer sig för att lita på hennes lugn. Det är nog inte så farligt. Mamman har ju haft cancer förut som strålades bort och övervanns. Men den här gången är cancern elakartad och utvecklas snabbt. Plötsligt har den tagit över hela kroppen, gjort henne sjuk och trött och förfärligt mager. Trots smärtan och den skenande sjukdomsutvecklingen, tar det överbelagda sjukhuset inte emot henne. Istället skickas hon gång på gång hem från akuten med starka mediciner. Conny, som knappt har hunnit acceptera att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2018-11-18

Betyg

Fantastisk skildring som inte förskönar trots ett vackert språk. Författaren går in på sina egna känslor, vackra som fula, och jag får känslan av att ingenting lämnas oskrivet. En viktig bok som berörde mig djupt och i slutet föll många tårar.

Maria Olofsson

2016-04-04

Betyg

Vilken gripande bok! Man känner verkligen med författaren. Han skildrar både barndom och nutid väldigt fint och jag kan omöjligt hålla tillbaka tårarna. En bok som får mig att fundera och känna. En dag förlorar man dem som står en nära, föräldrarna som alltid har funnits där...Dax att läsa något muntert efter denna bok!

E

Emelle Johansson

2013-11-30

Betyg

Väldigt gripande bok om hur livet kan förändras snabbt

Ida

2012-04-16

Betyg

Conny har skrivit om ett väldigt starkt ämne. Jag tycker kanske inte boken är speciellt bra skriven men den tar ändå tag i en. Mina tankar går till min egna mamma och vad jag skulle göra utan henne!

Ulla Englund

2011-06-06

Betyg

Conny Palmkvist har skrivit en mycket självutlämnande bok om sig och sin relation till mamman under hennes sista månader i livet.
-Provsvaren visar att jag kanske har lite cancer, berättar hon och den 30-årige sonen försöker värja sig.

birgitta hedblom

2011-05-06

Betyg

Känslosam bok om hur det är att mista sin mamma i cancer.Välskriven,med mycket känslor.Palmkvist debutbok,riktigt bra debut enligt mig.Har själv mist min mamma i bröstcancer,så jag känner igen så mycket av det han går igenom...Fick både skratta lite,och gråta en hel del.Helt klart en kanonbra bok./ Birgitta

Maria Nordström

2010-09-10

Betyg

En otroligt fin bok. Detta är en dokumentärroman, författaren berättar om när hans mamma dog i cancer 59 år gammal. Mycket gripande och läsvärt.

Cissi Rosenqvist

2010-07-19

Betyg

Denna bok läste jag som ren egenterapi efter att min mamma gått bort i just cancer. Jag grät mig igenom hela boken men det var en ren befrielse. Jag kände igen mig i så mycket han skrev. Han förskönar inget utan skriver om ens verkliga känslor i ett sådant här läge.