Hedvig och Max-Olov

Nilsson, Frida

| 2006

Flag from sv

27


Nominerad till Augustpriset för Årets svenska barn- och ungdomsbok 2006! "Pappa öppnar dörrarna till hästkärran, därinne står en benig figur. Öronen är långa som kaninöron, i slutet av svansen hänger en lortig tofs och manen är kort och stubbig. De bruna mandelformade ögonen ser på Hedvig en stund. Det här är ingen häst. Den som inte är en häst smäller ett par gånger med hovarna, ger upp ett ilsket skri och visar tänderna. Iiiii-hååååå!"Det Hedvig önskar mest i livet är en egen häst. Ellen i klassen har fått en ponny av sina föräldrar. Och vad får Hedvig? Jo, en åsna som heter Max-Olov! Pappa är jättestolt, häst har väl var och varannan unge på landet, men en egen åsna är det minsann bara Hedvig som fått. Det är inte lätt för Hedvig att säga som det är till pappa, att det faktiskt bara är häst som räknas när man går i tvåan. I skolan leker de häst på rasten, inte åsna, då råkar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ronnie Kronblad

2012-03-20

Betyg

Riktigt rolig bok om raggare, fula åsnor, vänskap och om Hedvig som smockar till Alfons så näsan blir sne. Funkar för mig, 33 år. Funkar för min dotter, 7 år.

Annelie S

2011-05-05

Betyg

Jag, som vuxen, fullkomligt ÄLSKAR böckerna om Hedvig. Att läsa tillsammans med ett barn, alltså. Inget gulligull här inte. Klockrent!!

S

Stella G

2010-05-01

Betyg

Sådär.