Havsgrav

"Brutal och imponerande underhållning" - Kapprakt.seLängst ut i Bohusläns havsband samlas en grupp främlingar för att förändra sina liv. Den karismatiska retreatledaren utlovar rening från skam och skuld. Men till vilket pris? När tillvaron på den karga ön tar en mardrömslik vändning är det omöjligt att veta vem som är vän och vem som är fiende.I en annan del av skärgården kämpar journalisten Jennifer Sundin mot sina egna demoner. När en ung kvinna hittas död i vattnet dras hon in i fallet. Kvinnans förflutna visar sig innehålla både våld och mörka hemligheter.Efter att en man lämnats att dö, fastsurrad på grunt vatten med skärsår över hela kroppen, slår sig Jennifer samman med fotografen Petter och polisen Strömberg. De inser att de jagar en mördare med smak för det grymma och spektakulära ? alltid med en koppling till havet.Jeanette Bergenstav kombinerar...

Ewa H

2025-03-05

Det är spännande och välskrivet. Men de våldsamt grymma "övningarna" för deltagarna på retreatkurs tappar all trovärdighet och det stör åtminstone mig. Jag har också för dåligt minne av de tidigare böckerna i serien, minns inte vad den härliga huvudpersonen gått igenom. Vore bra att smyga in detta. Men jag läser gärna fler böcker om Jennifers journalistiska äventyr.

A

Anna Piippolainen

2024-08-20

En riktigt dynamisk och fascinerande story där två karaktärer vävs samman på ett briljant sätt.
Med samma distinkta och råa berättarstil strösslas som vanligen handlingen fram med flera tvister, unikt persongalleri i en målande atmosfär av saltstänkt havsluft och skummande hav.
Riktigt förbluffande, gripande och komplex handling.
Topnotch!

Grymt bra uppläsning av två uppläsare Sofia Berntsson och Jonas Malmsjö som skapar en magisk lyssnarupplevelse

Monica Bäckelin

2024-04-27

Spännande, välskriven och intressanta karaktärer. Betyg 3,5.