Ljudbok

Härskarteknik

Bergqvist, Elaine

| 2008

Flag from sv

144


Att härska är en teknik som många behärskar, men de flesta gör det omedvetet. Många är vi som tryckts ner i skorna med repliker som "men lilla gumman" och "hur gammal är du egentligen", eller blivit osynliggjorda. Men hur kan vi vara säkra på att vi själva aldrig trycker ner någon annan? Härskarteknik är inte till för att identifiera vem som är härskare, utan för dig som vill hantera härskartekniker utan att betraktas som offer eller angripare, eller för dig som misstänker att du kan vara en omedveten härskare. Här synliggörs en lång rad härskartekniker och människor som blivit utsatta berättar hur de gjorts mindre i olika sammanhang. Det bästa sättet att bevara en konflikt är att inte ta den. Denna bok hjälper dig att uppmärksamma det subtila i härskarsituationer och föreslår hur du kan hantera dem. Den visar hur olika kvinnors och mäns metoder kan vara. Men en sak är gemensam: de tar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Ameer Al Faham

2018-05-21

Betyg

Bra bok när det kommer till att begripa vilka metoder härskaren använder för att kontrollera eller manipulera andra, och författaren ger rimliga förslag för att åtgärda situationen. Problemet är att mer än två tredjedelar av boken handlar om författarens egna politiska åsikter. Dels mycket av dessa är irrelevanta till bokens syfte, och dels verkar vissa åsikter vara en blandning av extrem vänster och radikal feminism. Ett exempel är att det borde vara helt okej att en 26-årig kille blir ihop med en 46-årig kvinna. Enligt statistik skilsmässor för par med åldersskillnad som överstiger 20 år är 100%! Anledningen är enkel. När killen är 50 år gammal, så är kvinnan 70 år gammal, vilket är en enormt större skillnad än mellan 26 och 56. Det innebär att om du har en dotter, son eller vän som hamnar i samma situation, så är det starkt rekommenderat att du avråder personen från liknande förhållanden, så slipper personen slösa många år av sitt liv på icke-fungerande förhållanden.

Hannes Skarin

2013-08-24

Betyg

Mja. Svag trea.

Linus R

2012-12-13

Betyg

Var inte det lite väl hårt, en 1a?!
Faktum är att när hon skriver om retorik som är hennes område så är det inte så illa. Hon skriver fortfarande med väldigt lite respekt för läsaren, noll ödmjukhet, förutsätter okunniga, fördomsfulla och kritiserande (det sistnämnda stämmer iofs i mitt fall) läsare, är själv väldigt grund på många områden vilket blir störande när hon ger förklaringar och dömer vissa beteenden och uppenbart inte har minsta koll på vad hon pratar om. Huvudämnet för boken gav mig ingenting. Hon har grupperat ett urval av mellanmänskliga beteenden och ger dessa namn och förklaringar efter eget huvud. Sorry. Gav mig ingen ny kunskap.

jenny modin

2011-10-30

Betyg

Intressant men lite lång och tradig, vissa tips verkar som att de mer skulle stjälpa läsaren än hjälpa...

E

Eva Wasteson

2011-07-19

Betyg

Tro inte på det som sägs i boken om hur situationer ska hanteras i arbetslivet det är för naivt.

Dejan Trajkovski

2010-11-02

Betyg

Väldigt intressant och underhållande.

Helena Nilsson

2010-07-31

Betyg

Mycket som är sant och bra att känna till.

Carina Karlsson

2010-02-15

Betyg

Fantastiskt intressant och bra bok om fördomar, kroppsspråk, ordval och hur vi omedvetet och medvetet härskar över varanadra. Dessutom är den enkelt och roligt skriven om ett viktigt ämne.

Karin .

2010-01-25

Betyg

Surströmmingslistan.

Henrik Olsson

2009-09-04

Betyg

lite mkt exemplifiering i början av boken. gör att det känns att man läser samma sak om och om igen. andra delen som består mkt av retorik och kroppsspråk är mkt bättre. märks att hon gillar detta ämnet