Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfrd

Joyce, Rachel

| 2012

En morgon fr Harold Fry ett brev ifrn en tidigare kollega, Queenie Hennessy, som berttar att hon r dende i cancer. Harold vill skriva ngot till Queenie, men vad ska han skriva? Hon har gjort ngot oerhrt fint fr honom en gng, men han kan inte minnas riktigt vad. Han skriver ngra korta rader och sger till sin hustru Maureen att han gr med ett brev till nrmsta postlda. Men nr Harold kommer till postldan kan han inte lgga p brevet. Han gr vidare till nsta postlda och nsta efter den. Harold stter ihop med en ung flicka som berttar om sin faster som drabbats av cancer. Inspirerad av samtalet fr Harold idn att han skall promenera hela vgen upp till sjukhuset dr Queenie ligger fr dden. Promenaden frn sdra delarna av England till Skottland blir till en resa genom Harolds liv och de mnga minnena. Hr finns glimtar frn ett ktenskap som allt mer kommit att bli till...

S

Sandra Katby

2018-01-23

Underbar bok som berr oerhrt mycket. En liten twist i slutet gr den nnu bttre. Favorit

Monika W

2015-12-30

Sommaren 2013 vann jag den hr boken i en tvling hos Norstedts. D hade jag inte hrt talas om boken, men det jag fick hra om den lockade mig inte speciellt mycket. Hur kul kan det vara att lsa om en gubbe som vandrar genom hela England? Tnk vad fel man kan ha. Igen. Ls mer p http://bokslut.blogspot.se/2015/12/harold-fry-och-hans-osannolika.html

Jenny Dahl

2015-06-26

Den bara stod dr i hyllan ibokaffren. Tittade starkt p mig och sa... "Kp mig". Jag gjorde som jag blev tillsagd och det ngrat jag inte. En bok som gav en mycket eftertanke och varma knslor

Eva Pettersson

2015-06-03

Efter att ha lst frfattarens andra bok "Tv sekunder i Byron Hemmings liv", s hade jag hga frvntningar p denna bok. Men ack, s besviken jag blev. En banal och flosklig historia om att fnga guldkornen i livet. Som en blandning mellan "Alkemisten" och "Hundraringen som klev ut genom fnstret och frsvann". Ingenting fr mig, ven om jag gillar frfattarens stt att skriva, och det fanns ngon ovntad vndning p slutet.

Maria Jnsson

2015-06-01

Hrlig! Livsbejakande!

L

Laban Johansson

2014-12-12

Bitvis rolig. Men trttnade efter ett tag.

Cindy Kempe

2014-10-11

Fantastiskt fin berttelse som fick mig att knna det som om jag sjlv parallellt gjorde en inre pilgrimsfrd. Jag tycker om att boken behandlar bde det ltta och svra, det vackra och det fula. En nyanserad skildring med ett bra slut.

Thomas Karlsen

2014-09-15

Fint om Harold dr vi fr flja honom p hans vandring genom England samtidigt som fler pusselbitar lggs p plats s att vi till sist fr klart fr oss vad han varit med om p sin livsvandring.

Jennifer Tydn

2014-08-03

Ls den hr boken om du vill lsa en annorlunda men fin historia. ven "Tv sekunder i Byron Hemmings liv" rekommenderas.

L

Lotta Andrn

2014-04-09

En feel good bok. Handlar om Harolds vandring till en gammal arbetskamrat.Bde han och hans fru genomgr en period dr mycket hnder p varsitt hll.

Mollie Mller

2014-03-06

Historien r rtt trevlig och tar sig i slutet. Tyvrr r mittenpartiet rtt segt.
Inte den bsta boken jag har lst, men den duger absolut att lsa ett avsnitt ur innan man somnar.

Sandra Bjrn

2014-02-11

lttsamt men svrt. inte som jag tnkt mig, p ett positivt stt.

Henrik Johansson

2014-01-21

Lite fr bldig fr att riktigt gripa tag i mig.

Mona Hedestig

2013-12-14

Charmig bok som vcker tankar och drmmar om att bara g ut- lmna ansvaret. Den visar ocks hur man kan hitta varandra efter ett lngt svrt liv. Den talar ocks om att frlora sig sjlv och dras in i saker d det blir enklast att bara flja med. Det r vgen och inte mlet som gr resan vrd sitt pris i denna bok.

Pminde om En man som heter Ove. Samma personligheter, samma sorgliga krlek. lttlst, underhllande och spnnande.

Sara Eriksson

2013-10-17

Det var en fin bok, som var ltt att komma in i, ven om det var lite frvirrat innan allt fll p plats i slutet :)

Gunnel Lindstrm

2013-08-30

En osannolik berttelse som verkligen berrde mig. Lngtade efter att f lsa vidare.

Elin Rickmarker

2013-08-29

Lngtrkig. Lste inte ens ut den.

S

Stefan J

2013-08-25

verraskande och ngot att fundera p...

K

Karin Lfstrand

2013-08-16

130806: Brjar som ngon slags skoj-bok men den blir allvarligare allt eftersom.

Stefan Grip

2013-08-13

Lste endast 1/5. Borde gett den mer tid men jag har svrt med komiska romaner, utan satir.

Stefan Grip

2013-08-13

Lste endast 1/5. Kanske borde gett den mer tid, men jag har svrt med komiska romaner, utan satir.

Ewa Hammarstedt

2013-05-18

Helt underbar bok, ls den!

Ola Janker

2013-04-26

Brjar lite trevande men tar sig betydligt efter ett tag...

Monika Hgg

2013-02-21

Mycket bra och otroligt intressant bok. En bok som ger mnga tankar om livet och varfr vi lever. Rekommenderas!

Marianne L

2013-01-07

En person gr hemmifrn fr att posta ett brev till en person han inte trffat p mycket lnge. Han brjad med detta en lng svra resa men har mlet att g frn sydvstra England till nordstra. Som lsare fljer vi de tunga stegen, skavsren, personerna p vgen, relationer och framfr allt brjar vi frst varfr...

Allt kan beskrivas som osannolikt och ingen kan lmna denna bok helt oberrd. Sjlv knde jag som slutet gav mig en kraftig rfil. Skavsren gjorde ont, men slutet innehll enormt mycket mer smrta och vi fr en stor insikt.

Christer Fasth

2012-11-24

En osannolikt bra bok. Jag lrde mig mycket om skavsr och mten mellan mnniskor. Det kndes som ett privilegium att f flja med Harold. Vi r lika gamla/unga - han och jag. Jag tror att vi blev vnner.

Engelska Vninnan

2012-09-18

Harold Fry r en hgst obetydlig man i pensionsldern. Att flja honom r ingen bladvndare, men genom denna sakta lunk frstr vi mer om livet. Livsfilosofi fr mognare ldrar.