From two-time Pulitzer Prize-winning author Colson Whitehead, a gloriously entertaining novel of heists, shakedowns and rip-offs set in Harlem in the 1960s.
Ännu en fantastisk roman av Colson Whitehead. Harlem i brytpunkten mellan 50- och 60-talet sprakar till liv i denna härligt inspirerade historia om en man som försöker leva ett vanligt stadgat liv i en närmiljö där utsatthet och kriminalitet lägger en skugga över vardagen i ett land byggt på våld och orättvisa. Full av levande (och döda) karaktärer och både komik och tragedi. Rekommenderas varmt!
Harlem shuffle fångar inte riktigt mitt intresse. Miljöbeskrivningarna tar över och personerna blir mindre utvecklade eller väcker mindre nyfikenhet. Svag 3:a. Hans andra böcker är däremot mycket välskrivna och läsvärda.
Bokens tidsanda och kontext är spännande. Jag hade gärna sett mer av 60-talet kontext. Berättelsen om Carney tilltalar mig helt enkelt inte, det blir för mycket möbelbeskrivningar och kvarter. Även om det är en övertygande berättelse och god berättarkonst