Här och nu är en tänkvärd kärleksroman om att våga utmana det förflutna för att få en framtid. Om att aldrig ge upp, att lita blint på kärleken och att alltid välja livet. I alla lägen ? även mot alla odds.?Var det här du var hela tiden?? Som tur var uttalade Ingrid inte orden högt när hon krockade med cowboyen Nate på en hästgård i Montana så att vedträn ven genom luften. Som svar fick hon: ?Vad tar du dig till, människa?? På granngården bor Nate vars inre frusits till is sedan hans ungdomskärlek tackat nej till hans frieri. Även om den karga ytan ryter vid närkontakt är han attraherad av den sprudlande svenskan med det porlande skrattet. Han har bara glömt hur man söker kontakt. Det gemensamma intresset för fotbollen för ut paret i gnistrande närkamper men det är först när ett barn anländer till världen som deras vänskap förvandlas till en virvlande kärlekssaga. Tills det förflutna kommer...
Härligt med en bok som tar läsaren genom många olika med- och motgångar och berör ett flertal svåra ämnen. Allt med ett hopp och en livsglädje som är upplyftande. Jag vet inte hur trovärdigt det medicinska är, det förhåller sig alldeles lagom flytande för att det ska vara svårt att veta, men det är ändå inte det viktigaste. Kanske var de stora punkterna i den här boken vikten av att välja och våga kommunicera öppet samt att välja sammanhang där man mår bra snarare än att finna sig i ett öde man kan uppleva som tilldelat.
2018-09-14
Vilken fin berättelse med stort djup. Den senaste veckan har jag haft turen att läsa ett gäng riktiga höjdare. Verkliga fempoängare. Här och nu berör mig verkligen. Den är både varm och vacker och på samma gång sorglig och spännande. Det här är återigen äkta feelgood. Du vet, den där berättelsen som på riktigt gör genren rättvisa. En riktigt hjärtevärmande berättelse som inte tar några raka vägar utan hittar stickspår så plötsligt att jag som läsare förvånas. Ingenting här är förutsägbart, och det gillar jag mycket.
Herregud, helt klart det värsta jag läst på länge. Till bredden full med klyschor, upprepningar (bara för att man hittar en mening man tycker om behöver man kanske inte använda den på varje sida) och pinsamma scener. Platta, grunda karaktärer vi träffat tusen gånger förr. Jag tycker om att läsa om kärlek och jag är ingen kräsen läsare, men den här var bara för mycket. Skriven världsfrånvänt och smalt.
Jag har funderat på om författaren egentligen bara leker med läsaren och i hemlighet gör narr av sina karaktärer. I ett parti briljerar huvudkaraktären över hur alla män i kärleksromanerna uppfattas som sårade och svåra, men hur de så småningom spricker upp med sina gröna ögon, och blir fantastiska älskare med detsamma. Och de lever lyckliga i alla sina dagar. Jag tyckte den delen var något uppfriskande. Tyvärr är ju detta tema just tråden för denna berättelse och enda skillnaden är att mannen i fråga faktiskt har blå ögon! Tänka sig! Varför låta sin karaktär raljera över något och sedan uppleva exakt det? Vill författaren prompt visa att äkta romankärlek finns för alla, även dem som tvivlar?
Jag fortsatte i lyssna på detta överparfymerade dravel bara för att se om händelseförloppet som jag och min sambo förutspått skulle stämma. Det gjorde det naturligtvis.
Här och Nu av Eva Ludvigsen är en underbar och spännande kärleksroman.
Nora Roberts är en stor författare som är översatt till många språk. Hon skriver två olika typer av böcker, den ena kategorin är spänning/kärlek, den andra är Harlequinböcker med kärlek/sex. Jag läser de böckerna som är spännande, nästan thrilleraktiga och det är till den kategorin jag tycker att Eva Ludvigsens bok Här och Nu tillhör. Eva Ludvigsen är Sveriges Nora Roberts.
"Morfar var oftare arg än glad. Som om han fastnat i det tillståndet en stormig natt och nu kunde vinden inte vända. Vid närmare eftertanke var det nog lika långt mellan skratten som mellan presidentvalen."
Det här är ännu ett recensionsexemplar från Idus förlag och jag inser att förlaget har en mycket begåvad redaktör som lyckats plocka ut så många guldkorn, för hittills har alla förlagets böcker varit magiska, så även Här och Nu.
Eva Ludvigsen har ett härligt språk och skriver på ett sätt som håller mig fången genom hela boken. Det är många överraskande vändningar, inte en lugn stund. En stor eloge till författaren för det modiga och oförutsägbara slutet av boken.
Boken handlar om Ingrid som aldrig lyckas hitta den stora kärleken. Varje gång blir hon lämnad när hon tror att nu, nu är det dags för giftermål, hus, barn och Volvo. Men då går mannen vidare och tackar för de härliga kompisåren de har haft.
Ingrid tar ledigt från sitt advokatyrke och hoppar på det ena jobbet efter det andra, hon är servitör i Köpenhamn, fortsätter till Florens, drar vidare till Brasilien och spelar massor av fotboll. Där hittar hon en annons om en familj i Montana USA som söker barnflicka. Trots sina 30 år söker hon jobbet, får det och anländer till ett kyligt Montana, endast iklädd sommarkläder och en ryggsäck.
Här väntar ett liv som är totalt annorlunda mot allt Ingrid tidigare har upplevt. Hon är den eviga kompisen till alla killar, käck, söt, kan ge svar på tal och spelar fotboll bättre än killarna. Ska hon aldrig hitta den sanna kärleken?
Det här är mer än en kärleksroman, det är en bok om livet, om relationer, om att gripa tillfället i flykten och inte vara rädd för att våga ta steget, hur svårt det än kan vara.
Jag älskade verkligen den här boken. Har sett liknande böcker toppa försäljningslistorna och översättas till flera språk. Här och Nu av Eva Ludvigsen förtjänar att ligga etta på topplistorna under lång tid. En bok som andas kärlek och livsglädje, en bok jag tycker du ska läsa!
Här och Nu av Eva Ludvigsen är en underbar och spännande kärleksroman.
En hjärtevärmande roman, lite åt feelgood-hållet.
Boken är absolut inte förutsägbar, utan den tog andra vägar mot vad jag först trodde att den skulle göra.
Svensk är den, men utspelar sig till den största delen i USA.
Det var en fin kärleksroman utan att vara alltför smörig.
Även en och annan tår trillade på mig under läsandet.
Kan helt klart rekommendera boken.
2014-07-21
Det här var en bok som verkligen överraskade mig, och anledningen till det tänker jag inte berätta här, men jag blev djupt berörd av de vändningar den tog, och av slutet. Jag sträckläste sista halvan av boken under bara några timmar med andan i halsen. Eva skildrar livet och de livsval vi gör på ett sätt som både berör och inger hopp. Sammantaget är detta en berättelse som kommer att stanna kvar hos mig länge.
Läs hela recensionen här: http://www.katarinapersson.com/2014/07/har-och-nu.html