Här är allt så perfekt : 20 politiska samtidsreportage

Orrenius, Niklas

| 2008

Flag from sv

36


Här är allt så perfekt innehåller tjugotre reportage om sådant som varje svensk bör veta: Om sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson som jublar åt Zlatan Ibrahimovics klackmål i landslaget, men ifrågasätter hans svenskhet och kallar honom »legosoldat«.Om homosexuelle prästen Erik Johansson som lever i celibat eftersom gaysex är ogudaktigt i hans värld, men predikar queerteori för sin församling. Om muslimske slaktaren Sabhi Mettichi som kör till Scan i Kävlinge varje vecka för att slakta lamm i Guds namn, men egentligen inte är så noga med att följa reglerna för halalslakt. Tjugotre texter av Niklas Orrenius om vår lokalpolitik, vår vapenexport, vår intolerans och vår självtillräcklighet. Niklas Orrenius politiska reportage pressar inte ner historierna i förutbestämda schabloner. De lyfter fram det unika i varje situation för att göra bilden av verkligehten mer komplex och därmed mer...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Johannes Soldal

2012-08-30

Betyg

En samling välskrivna och fortfarande viktiga samtidsreportage. Gillade särskilt texterna om queerprästen och halalslaktaren.

A

Anna Nyman

2012-02-27

Betyg

Riktigt välformulerat och bra perspektiv.

Anna

2011-07-05

Betyg

niklas orrenius borde få alla svenska journalistpris som går för de här reportagen. så fruktansvärt bra. och viktiga.

Ullis N

2011-02-04

Betyg

Angeläget, personligt och bra blandning.

Bia Sigge

2009-12-10

Betyg

Välformulerat och smart så man nästan baxnar. Mycket mycket bra och inte det minsta svårtillgängligt, bara lärorikt och intressant.

Karin D

2009-04-26

Betyg

Tycker du att politiska reportage låter tungt och trist?

Då är det dags att vakna upp! I Här är allt så perfekt av journalisten Niklas Orrenius fick jag helt nya perspektiv och insikter.

Om lokalpoitiker, vapenexport, homopräster och annat som jag iinte funderat så mycket på innan, men kanske borde... Lättläst och intressant.