Hans Christian Andersens bästa sagor

Andersen, H. C.

| 2018

Flag from sv

3


"Så oavsett ålder, tag dig tid att läsa hans fantastiska känslosamma men hoppfulla sagor. Njut av de magiskt vackra illustrationerna av Jean-Noël Rochut och fundera på och uppmärksamma sensmoralen i respektive saga."Agneta Norrgård 16 klassiska  sagor med  magiska illustrationer!  Här har vi samlat klassiska favoriter som Lilla sjöjungfrun, Prinsessan på ärten, Tummelisa och Den lilla flickan med svavelstickorna. Men samlingen rymmer även mindre kända ädelstenar, som Her­dinnan och sotaren, Näktergalen och Elddonet.   De tecknade illustrationerna av Jean-Noël Rochut ligger över hela bokuppslag och bjuder in till en värld där drömmar, magi och spänning blandas. Flera av sa­gorna är översatta av Britt G. Hallqvist.   H. C. Andersens sagor har blivit lästa och uppskattade av många generationer. De är klassiska sagor som aldrig går ur tiden...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

Villivonkansbooks

2018-12-17

Betyg

I den här boken har ett urval av H C Andersens klassiska sagor samlats. Alla med helt nya fantastiskt fina illustrationer till. Vi får t.e.x läsa om Den lilla sjöjungfrun, Tummelisa, Dummerjöns, Den fula ankungen och Kejsarens nya kläder. Samt ett helt gäng till. Det är roligt att återse de klassiska sagor jag själv läste som liten. Jag tycker det är kul att förlaget släpper boken, så barnen idag får möjlighet att ta del av H C Andersens stora sagoskatt. Boken är otroligt fin! Både stilen på boken och illustrationerna passar väldigt bra ihop med sagorna. Det är en bok som är perfekt att ge bort i julklapp eller present till barn från 6 år och uppåt! Rekommenderas varmt!

Betyg

Här kommer ett julklappstips på en riktigt fin bok fylld av klassiska sagor, boken heter Hans Christian Andersens bästa sagor och är utgiven på Ordalaget Bokförlag 2018. Hans Christian Andersens bästa sagor har ett stort format och den är fint inbunden. I boken finns 16 av författarens sagor som t.ex. Den lilla sjöjungfrun, Kejsarens nya kläder, Prinsessan på ärten, Den lilla flickan med svavelstickorna och Dummerjöns. De nygjorda illustrationerna av Jean-Noël Rochut är fantastiska och det är en fröjd att bara sitta och titta på bilderna som sträcker sig över hela uppslaget (bläddra för fler bilder). I början av boken kan man läsa en biografi över Hans Christian Andersens som är mycket intressant. Passar bäst för barn i ålderskategorin 6-9 år.

J

Betyg

Fantastiska, spännande och fint illustrerade!