Hämta, lämna, leva

Thorelius, Lotta

| 2006

Flag from sv

6


Det började med en fråga: Hur får folk ihop det? Alltså när de redan är ihop och har fått ett eller flera barn och nu ska få familjelivet att fungera. Hämta, lämna, leva är en bok med hög igenkänningsfaktor om det som nästan alla brottas med: att få tiden att räcka till. Den fokuserar på den period i livet då föräldraledigheten är slut och det är dags att skola in barnen på dagis. Vem ska lämna och vem ska hämta nu när båda föräldrarna börjar jobba igen? Ska någon gå ner i tid? Hur hjälps vi åt? Hur får vi ihop det? Och funkar det? Vi skulle vilja se den här boken som en samtidsskildring så här ser det ut i några olika småbarnsfamiljer idag, i början av 2000-talet. Vi tror att om man får smygtitta in hos andra och se hur de gör, så kan man få en möjlighet att hitta fram till sitt sätt att leva småbarnslivet. I ett par veckor har tio familjer från olika håll i Sverige, med olika...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Hallqvist

2009-10-12

Betyg

Det började med en fråga: Hur får folk ihop det? Alltså när de redan är ihop och har fått ett eller flera barn och nu ska få familjelivet att fungera.

Och det tycker jag är en intressant fråga.
Att få komma in i folks hem och se hur deras vardag ser ut är jätte intressant och kan ge mycket mer tips och trix än råd från sk experter.
Bara dessa personer törs vara ärliga om sin vardag, och inte glorifiera den.