Hämnaren från Tjörn

Fransson, Ramona

| 2012

Flag from sv

43


Emil är femton år när hans hårt arbetande ensamförsörjande mamma drabbas av cancer. Myndigheternas auktoritet och oförmåga att tillämpa lagarna på bästa sätt föder en känsla av maktlöshet för alla berörda. Vi får följa mamman Olivias kamp för överlevnad och kampen mot Försäkringskassans regler, som trots den svåra sjukdomen tvingar ut henne i arbetslivet. Emils syster, Mylla, 5 år blir samtidigt omhändertagen av Socialtjänsten och placerad hos ett par som inte kan få egna barn. För Olivias del handlar det om en tillfällig placering men chefen för socialtjänsten, Anna-Karin har helt andra planer. Emil bor tillfälligt hos sin moster Jessica, som arbetar som nyhetsreporter på Radio Väst i Uddevalla. Emils vilsenhet och sökande efter en lösning på familjens problem leder honom till ett chattrum, där han träffar Horrorman, en jämngammal kille, tror Emil, men det visar sig att Horrorman är en...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2018-08-26

Betyg

Med små enkla medel lyckas Fransson här med stycket att skriva en samhällsrealistisk deckare och dessutom göra det med bravur. Läs den!

Y

Yngve Karlsson

2012-12-21

Betyg

Jättebra och en smäll på fingrarna till Försäkringskasan.

Ramona Fransson

2012-08-16

Betyg

Mer av en berättelse kring Olivia Landell och hennes kamp med sjukdom, försäkringskassan och att vara ensamstående mamma, än en spännande thriller.Bara så du vet!

Å

Åsa Sjögren

2012-08-01

Betyg

Sämre än föregående böcker av Fransson, känns stilmässigt navit och hafsigt skriven.

Kristina Simar

2012-07-21

Betyg

Bokens innehåll är kritisk mot Försäkringskassans regler mot de svårt sjuka i vårt samhälle. Hur lätt det kan bli kaos när en familj tvingas splittras på grund av svår sjukdom hos en förälder och i denna bok är det en ensamstående mamma. Den innehåller mycket sorg, förbittring och maktlöshet mot myndigheterna. Den här deckaren är också den allra bästa av alla böcker i deckarsviten om Tjörnmorden som jag läst. Ramona Fransson blir hela tiden bara bättre och bättre på att uttrycka sig och väva in den spännande handlingen på ett smidigare och lättsammare sätt. Det rappa språket finns kvar och också de välskrivna gestaltningarna av karaktärerna och miljöerna. Ja detta var den sjätte och sista Tjörndeckaren som kommit ut hittills, så nu får vi som älskar Ramona Fransson vänta till nästa år på den sjunde.

Betyg

Sjätte deckaren i serien om Greger Thulin, och detta är nog den absolut bästa i serien.I denna bok ligger huvudhandlingen hos Emil och det som händer hans mamma och syster.Det ger en känga åt det svenska välfärds samhället och med all rätta.
Uppläsare här är Ramona själv, på Storytel var det mycket negativ kritik för uppläsningen p.g.a. av dialekten. Jag tycker det är skrämmande att alla måste snacka rikssvenska.
Jag tycker Ramona gör ett bra jobb fast jag är ju uppväxt med göteborgska.