Half a World Away

Gayle, Mike

| 2019

Flag from en

'His most accomplished and moving novel yet' Lisa Jewell 'Emotionally high-voltage' MetroFrom the author of The Man I Think I Know*** Strangers living worlds apart. Strangers with nothing in common. But it wasn't always that way...Kerry Hayes is a single mum, living on a tough south London estate. She provides for her son by cleaning houses she could never hope to afford. Taken into care as a child, Kerry cannot ever forget her past. Noah Martineau is a successful barrister with a beautiful wife, daughter and home in fashionable Primrose Hill. Adopted as a child, Noah always looks forward, never back.When Kerry reaches out to the sibling she lost on the day they were torn apart as children, she sets in motion a chain of events that will have life-changing consequences for them both. By turns...

Trodde detta skulle vara en lttsam myspysbok, men ack vad jag bedrog mig! Jag har skrattat och grtit till boken och kommer inte att glmma den p lng tid!

Britt-Marie Kullin

2020-09-23

Betyg: 5 av 5.

Stinas_boksida

2020-05-19

Noah och Kerry har ingen bra barndom, men Kerry gr vad hon kan fr att skydda och ta hand om sin lillebror Noah, men nr de r 2 r och 10 r skiljs de t.

Noah vxer upp i en vlbrgad familj, g p fin skola, och utbildar sig till advokat. Han gifter sig och fr en dotter.

Kerry har ftt vxa upp p olika barnhem, och har inte haft det ltt. Hon jobbar som stderska och r ensamstende med sin son.

ren gr och Kerry har inte kunnat glmma sin lillebror, som hon lskade ver allt annat. Alla r har hon skickat brev, men aldrig ftt svar. Till slut anlitar hon en detektiv.

Nr Noah en dag fr ett sms frn en som pstr att hon r hans syster, har han svrt att tro det, fr hans adoptivfrldrar har aldrig nmnt detta, men han svarar och de bestmmer sig fr att trffas.

Wow, vilken bok. Jag lskade den. En berttelse som verkligen berr. Den har krlek, saknad, sorg och hopp.
Karaktrerna kan man inte annat n att lska. Jag hade jttesvrt att lgga den i frn mig.
En riktig fulltrff. Ls den!

Engelska Vninnan

2020-04-19

En frfrande lsning och fr drfr en fyra. Under lsningens gng vaknade jag d och d ur frtrollningen. Mina invndningar: Srskilt Kerry, men ven andra karaktrer r starkt idealiserade och drfr inte vertygande. Och skurkarna var verkligen skurkar och helgonen helgon. De biologiska banden verdrivs tycker jag och romanen blir fr mycket av en frlsningshistoria.

Stark, vacker & vlskriven!

Det hr var en bok som jag bde lst och hrt mycket lovord om och mina frvntningar var hga. Boken r vlskriven med ett bra och lttlst sprk som flt p. Vldigt bra karaktrsbeskrivningar som gjorde att det kndes som att jag knde Kerry och Noah och de var ltt att ta dom till mitt hjrta. Boken r skriven parallellt mellan Kerry och Noah och det gjorde det var enkelt att hnga med i storyn och deras knslor och tankar. De hga frvntningar som jag hade p boken infriades med rge, jag blev vldigt berrd av denna gripande historia som innehll bde syskonkrlek, sorg, krlek, vrme... En otrolig, fantatastik och vacker bok som kommer stanna kvar lnge hos mig...

lskade denna bok. Lttlst, gripande, har en mening och innehller bde vnskap, sorg, krlek osv.

V

villa-freja.se

2020-02-06

En vldigt vacker och gripande berttelse som slr an en nerv och gr in p djupet hos lsaren. I alla fall hos mig.

Lollos bokhrna

2019-12-03

En varm, knslosam och vldigt vacker berttelse om tv syskon som skiljs t nr de bara r tv och tio r. Kerry har lngtat och letat efter sin lillebror i trettio r, skrivit brev till honom och hoppats att breven ska n honom. Han vet inte om att hon finns! Nr de vl mts stlls vrlden p nda och stter igng en serie hndelser som kommer frndra deras liv.

En vldigt vacker bok om hur viktigt det r att veta sin bakgrund, var man kommer ifrn. Det r en berttelse om att ska svar, att vilja ha dem men nd vara rdd fr att f dem. En halv vrld bort r en vlskriven roman med personer som r ltta att tycka om och ta till sig. Jag kunde knappt lgga boken ifrn mig och ville inte heller att den skulle ta slut. Jag grter sllan nr jag lser bcker, men hr grt jag nr jag lste slutet som r vldigt knslosamt. En bladvndare av rang! Missa inte denna fina och underbara berttelse!