'His most accomplished and moving novel yet' Lisa Jewell 'Emotionally high-voltage' MetroFrom the author of The Man I Think I Know*** Strangers living worlds apart. Strangers with nothing in common. But it wasn't always that way...Kerry Hayes is a single mum, living on a tough south London estate. She provides for her son by cleaning houses she could never hope to afford. Taken into care as a child, Kerry cannot ever forget her past. Noah Martineau is a successful barrister with a beautiful wife, daughter and home in fashionable Primrose Hill. Adopted as a child, Noah always looks forward, never back.When Kerry reaches out to the sibling she lost on the day they were torn apart as children, she sets in motion a chain of events that will have life-changing consequences for them both. By turns...
Noah och Kerry har ingen bra barndom, men Kerry gör vad hon kan för att skydda och ta hand om sin lillebror Noah, men när de är 2 år och 10 år skiljs de åt.
Noah växer upp i en välbärgad familj, gå på fin skola, och utbildar sig till advokat. Han gifter sig och får en dotter.
Kerry har fått växa upp på olika barnhem, och har inte haft det lätt. Hon jobbar som städerska och är ensamstående med sin son.
Åren går och Kerry har inte kunnat glömma sin lillebror, som hon älskade över allt annat. Alla år har hon skickat brev, men aldrig fått svar. Till slut anlitar hon en detektiv.
När Noah en dag får ett sms från en som påstår att hon är hans syster, har han svårt att tro det, för hans adoptivföräldrar har aldrig nämnt detta, men han svarar och de bestämmer sig för att träffas.
Wow, vilken bok. Jag älskade den. En berättelse som verkligen berör. Den har kärlek, saknad, sorg och hopp.
Karaktärerna kan man inte annat än att älska. Jag hade jättesvårt att lägga den i från mig.
En riktig fullträff. Läs den!
En förförande läsning och får därför en fyra. Under läsningens gång vaknade jag då och då ur förtrollningen. Mina invändningar: Särskilt Kerry, men även andra karaktärer är starkt idealiserade och därför inte övertygande. Och skurkarna var verkligen skurkar och helgonen helgon. De biologiska banden överdrivs tycker jag och romanen blir för mycket av en frälsningshistoria.
2020-03-10
Det här var en bok som jag både läst och hört mycket lovord om och mina förväntningar var höga. Boken är välskriven med ett bra och lättläst språk som flöt på. Väldigt bra karaktärsbeskrivningar som gjorde att det kändes som att jag kände Kerry och Noah och de var lätt att ta dom till mitt hjärta. Boken är skriven parallellt mellan Kerry och Noah och det gjorde det var enkelt att hänga med i storyn och deras känslor och tankar. De höga förväntningar som jag hade på boken infriades med råge, jag blev väldigt berörd av denna gripande historia som innehöll både syskonkärlek, sorg, kärlek, värme... En otrolig, fantatastik och vacker bok som kommer stanna kvar länge hos mig...
2020-02-06
En väldigt vacker och gripande berättelse som slår an en nerv och går in på djupet hos läsaren. I alla fall hos mig.
En varm, känslosam och väldigt vacker berättelse om två syskon som skiljs åt när de bara är två och tio år. Kerry har längtat och letat efter sin lillebror i trettio år, skrivit brev till honom och hoppats att breven ska nå honom. Han vet inte om att hon finns! När de väl möts ställs världen på ända och sätter igång en serie händelser som kommer förändra deras liv.
En väldigt vacker bok om hur viktigt det är att veta sin bakgrund, var man kommer ifrån. Det är en berättelse om att söka svar, att vilja ha dem men ändå vara rädd för att få dem. ”En halv värld bort” är en välskriven roman med personer som är lätta att tycka om och ta till sig. Jag kunde knappt lägga boken ifrån mig och ville inte heller att den skulle ta slut. Jag gråter sällan när jag läser böcker, men här grät jag när jag läste slutet som är väldigt känslosamt. En bladvändare av rang! Missa inte denna fina och underbara berättelse!