Gunnar

Hansson, Bob

| 2007

Flag from sv

321


Bob Hansson lovordas ständigt av kritikerna för sin energi och sin språkliga uppfinningsrikedom - och han älskas av sin publik! Nu romandebuterar han med Gunnar, en både sorglig och rolig berättelse om den moderna människans ensamhet och hennes önskan att vara någon man räknar med.Utan nytt hjärta hade Gunnar inte funnits längre. Gunnar, 58 år och änkling, har ett långt liv som samvetsgrann murare bakom sig. Han, som alltid gjort sitt jobb och varit stolt över det, kommer av sig när jobbet försvinner. Samtidigt påverkar Gunnars nya hjärta honom på det mest mystiska sätt. Kan det vara sant att minnen som hör till hjärtats tidigare ägare laddas ner i den nye ägarens minnesbank?Trots beordrad vila, trots bannlysningen från arbetsplatsen, trots sorgen efter hustruns död och trots fack och försäkringskassor trotsar Gunnar tillvarons bistra regelverk. Han går tillbaka...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Therese Olsson

2020-02-09

Betyg

Annorlunda, viktig och bra skriven historia. Samtidigt finns det delar jag inte riktigt förstår mig på och som drar ner tempot i boken.

J

Jens Jonsson

2012-12-02

Betyg

Man måste ge sig själv betydelse.

Jimmy Kleiner

2012-10-19

Betyg

Blev lite seg mot slutet men den höll ändå.

Betyg

Den får en trea. Själva idén, själva historien får en fyra. Men det tog mig nästan ett år att läsa ut den, för halvvägs igenom orkade jag bara inte fortsätta. Det blev för tråkigt. Gunnar var för jobbig med sitt ältande om varenda steg och vartenda andetag han tog. Men efter något halvår tog jag mig i kragen och läste ut den och då tyckte jag plötlsigt de sista kapitlen var riktigt bra. Boken är värd en fyra, men mitt dåliga tålamod drar ner den till en trea.

Ally Regins

2011-07-20

Betyg

Gillar den skarpt ända fram till slutet. Vad hände där?

Peter F

2011-06-20

Betyg

Mycket läsvärd. Lätt att leva sig in i.

Anna

2011-05-27

Betyg

nej, nej, nej. slutet?!

Ida

2011-03-22

Betyg

är ömsom smårolig med fina, finurliga textrader, ömsom långrandig i poetiska utläggningar. men på det hela tycker jag om!

M

Mikaela Metafor

2010-03-07

Betyg

Jag älskade den i början, sättet han skrev om självhat roade enomt. Tyvärr drogs boken ner mer och mer..och mot slutet var det skittråkigt rent ut sagt. Gunnar är trots allt en minnesvärd figur - för så tycker alla!

Julia L

2010-01-26

Betyg

underbart bra. och fint skriven, ville citera allt för min mamma, men insåg att jag isåfall skulle få läsa hela boken högt. slutet drog tyvärr ner betyget

Lady Flanders

2009-06-20

Betyg

Kommer nog aldrig till slutet på den här. Inte dålig, men saknar nerv.