Ljudbok

Guldmakaren

Ahlstedt, Mats

| 2020

Flag from sv

13


Ella Werner måste dö. Det är villkoret för att Ella Werners infiltratör Christer Quist, nyligen frigiven efter ett långt fängelsestraff, ska kunna bli medlem i det kinesiska brottssyndikatet Triaden.  Christer Quist har fått reda på att ligan planerar en kupp mot guldmakaren, som gömmer tvåhundrafemtio kilo rent guld någonstans i Göteborgstrakten. För att infiltrera det kriminella nätverket iscensätter han ett fingerat mord på Ella Werner, som tvingas gå under jorden tillsammans med kollegan och sambon Nicklas Crona. Det är bara ett problem - Triaden har en mullvad i polishuset. Kommer bluffen att avslöjas innan Ella Werner hinner stoppa Triaden?   Guldmakaren är den femte fristående delen i Mats Ahlstedts populära serie om profilerare Ella Werner vid Göteborgspolisen.     MATS AHLSTEDT tillbringade sina första levnadsår på en prästgård i Jämtland. Därefter gick flyttlasset...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabeth Berglöf

2020-07-08

Betyg

Jag tycker att böckerna om Ella Werner fungerar bra som en skön avkoppling inte för råa och inte för blodiga utan sådär lagom. Karaktärerna är trovärdiga, alla har såväl bra som mindre bra sidor.
Storyn sticker väl inte ut så speciellt från övriga deckare i den här genren, inget wow alltså men helt klart läsvärd.
Du får en snabbläst bok med korta kapitel som har ett relativt bra driv. Trots det så saknar jag en spänning och pirr. Den tar liksom inte höjd och fart och den känns rätt så platt.

Tråkigt att behöva konstatera att denna bok inte tillhör hans bättre.Jag har läst hans tidigare böcker om Fatima Wallinder, och jag tycker att de är så mycket bättre.

Det här är femte boken i serien om profileraren Ella Werner och för att riktigt hänga med i handlingen rekommenderar jag dig att läsa de tidigare böckerna i serien. Du kan läsa mina tankar om dem https://bokprataren.blogspot.com/2020/07/guldmakaren-mats-ahlstedt.html

V

villa-freja.se

2020-04-26

Betyg

Trots min lite skakiga relation till deckare är jag för traditioner. Således ingen påsk utan påskekrim. I år fick det bli Guldmakaren. En snabbläst bok med rappt korta kapitel som jag gillar. Ändå tar spänningen inte riktigt fart. Jag blir inte riktigt gripen eller medryckt vilket förtar lite av läslusten, såklart.