Guldkalven

Tursten, Helene

| 2004

Flag from sv

381


När den sprängfyllda it-bubblan spricker i början av 2000-talet är det inte bara drömmen om stora pengar som dör. Tre män hittas brutalt avrättade i områden där bara välbärgade göteborgare bor. Den komplicerade utredningen för kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor in i en värld av dyra bilar, flotta villor och pampiga luftslott. Guldkalven är femte boken om kriminalinspektör Irene Huss.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2015-05-10

Betyg

Lättlyssnad och småspännande Irene Huss-deckare. Klart godkänd, men åter igen tycker jag att filmerna med Angela Kovacs är något bättre!

M

Mats Sigfridsson

2013-01-16

Betyg

Det här är inte mycket till deckare. Ganska tjatig och blir aldrig spännade. Den sämsta Tursten jag läst. Stark 1:a.

Carina Svensson

2012-11-15

Betyg

Tyckte den var rörig, med alla personer och relationerna mellan dessa. Dessutom så märks det att den skrevs för åtta år sedan. Mycket har utvecklats inom datorområdet sedan dess och jag retade mig på allt tjat om disketter.

U

Ulf Pettersson

2012-10-31

Betyg

en relativt genomsnittlig deckare

Marianne Strandberg

2011-09-20

Betyg

Rörig o seg.

Lotta Norén

2009-09-09

Betyg

Lyssnade på den som ljudbok.

Sofia Åkerberg

2009-06-20

Betyg

Mnjaaa, minst sagt. Det känns som om Tursten tar sig lite vatten över huvudet i berättelsen om IT-bubblan, korrumperade affärsmän och maffian. Hon lyckas till och med slänga in en osannolikt snygg FBI-agent som knyter ihop alla lösa trådar på de sista 30 sidorna. Och det är sällan någon bra idé att återge en fiktiv bok, ungefär som det sällan är en bra idé att låta ett fiktivt band spela sin fiktiva men världskända låt i en film. Det enda som ger boken lite djup är istället de personliga problemen hos hennes partner.