Gudar och odjur

Mina, Denise

| 2012

Flag from sv

48


Den som försöker kämpa emot är dömd att misslyckas, eller dö. Det är strax före jul och kön på postkontoret i Glasgow är lång, julkort och presenter ska skickas. Plötsligt rusar en svartklädd man med ansiktet täckt av en balaclava in i lokalen. Martin Pavel hukar sig ner på golvet under mynningen på en AK47. Hans ögon är helt fixerade på det vettskrämda barnet som ligger bredvid honom och ser med förskräckelse på hur barnets farfar lugnt hjälper rånaren att samla alla pengar i en säck. Därefter möter den gamle mannen rånarens blick och inväntar skottet, en brutal avrättning och den svartklädde mannen försvinner. Kriminalinspektör Alex Morrow har precis återvänt från sin föräldraledighet och får ansvaret för utredningen. Den gamle mannen var enligt alla vittnesmål en vänlig och ärlig man med hög moral och socialistiska värderingar. Det går inte att upptäcka någon som helst kriminell belastning....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2019-08-15

Betyg

Vad gäller "deckarhistorien" är den väldigt ovanlig. Det är inte mycket som blir uppklarat egentligen och det följer inte den vanliga dispositionen. Boken känns mer som ett mellanspel. Men jag gillar att följa Alex otroligt mycket, och även Pavel var ett intressant inslag. Jag känner dock att jag vill veta mer och önskar att Mina skulle skriva en serie om Pavel och hans framtida engagemang. Jag fastnade och streckläste denna bok, ofta med lite ont i magen på grund av det subtila hotet som framställs.

Samuel Karlsson

2014-06-01

Betyg

Sämsta deckaren på länge. Underkänt.

Kenneth Olausson

2013-07-24

Betyg

Det finns hederliga och hedervärda människor. Det finns det, även om de flesta verkar snärjda av kriminalitetens och korruptionens svarta hydra. Men kriminalinspektör Morrow står stark i ännu en bok och bryter sin lans mot allsköns bovar och banditer. Och tillika överheten inom poliskåren.