Om verb vore medborgare, vilka skulle styralandet? Varför är particip som lustiga krabbor ochvad är likheten mellan preteritumsystemet ochStålmannen?Detta är boken för dig som älskar grammatik eller vill lära dig att älska det. Använd den iställetför en skolbok för att lära dig om konjugationeroch tempus, ta fram den på en dejt när samtalsämnenasinar eller ha den som bildande toalettlektyr.En sak är säker. Det här är grammatik som dualdrig har sett den förut. Sara Lövestam är författare, radioröst, kröniköroch lärare i svenska för invandrare. En högst kunnig och seriös grammatik, men kan också läsas som ren underhållning. Sara Lövestam är en av våra bästa samtida författare Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten Den som älskar svensk grammatik har en riktig högtidsstund att se fram emot i sällskap med denna bok. Ingegerd Backlund, Nerikes Allehanda En härlig bok för alla som...
2019-01-12
Mycket underhållande och samtidigt lärorik bok om grammatik! Har även läst Grejen med substantiv, som också varmt rekommenderas! (Och här fick jag visst in ett verb som slutar på s!)
Sara Lövestam är en av mina absoluta favoritförfattare, och hon har givit ut fyra romaner hittills. Här är en länk till hennes senaste bok, ?Hjärta av jazz?, och i det inlägget finns det även länkar till hennes tre tidigare böcker. Alla fyra romanerna har fått högsta betyg av mig, och jag längtar efter fler skönlitterära böcker av Sara.
Den här boken, ?Grejen med verb?, är ju en helt annan typ av bok. En faktabok som handlar om grammatik. Kanske egentligen inte en bok för mig, men jag ville läsa den eftersom det var Sara som hade skrivit den. Och boken var helt okej. Faktiskt rätt så intressant, och roligt skriven.