Gray Mountain

Grisham, John

| 2015

Flag from sv

29


John Grisham levererar ännu en rafflande roman om den lilla människans kamp mot de stora bolagen. Och Samantha Kofer är en ung kvinna som inte ger sig! När de amerikanska bankerna börjar vackla 2008 förlorar den unga framgångsrika advokaten Samantha Kofer sitt jobb på en av de stora advokatfirmorna i New York. Över en natt byts det trendiga jobbet på Manhattan ut mot en juristfirma i den lilla hålan Brady i Appalacherna. Juristfirman drivs av fyra samhällsengagerade kvinnor och till en början kan Samantha Kofer inte förstå hur hon ska kunna stå ut med jobbet och med tillvaron i Brady. Men snart ska livet i Brady visa sig vara något helt annat än vad hon har kunnat föreställa sig. Runtomkring staden breder skogsskövlingen ut sig. De stora kolbolagen hindras inte av berg, skogar eller hus. Där de har kört fram finns bara förstörelse kvar. Men hur skaffar egentligen bolagen sin mark?...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Eva-Marie Lindqvist

2016-12-17

Betyg

Spännande och intressant, men historien tappade fart och blev tjatig. Tog slut bara så där..

Betyg

började bra men sen blev den bara tråkig.

Engelska Väninnan

2015-12-03

Betyg

Samantha är en trevlig bekantskap. Tyvärr är romanen proppfull av föreläsningar om kolbrytning och skogskövling i Appalacherna. Tråkigt och tjatigt.

L

Lotten Glans

2015-01-15

Betyg

https://lottensbokblogg.wordpress.com/2015/01/15/gray-mountain-av-john-grisham/

Gray Mountain börjar bra, det känns som en riktig Grisham, lättläst med bra driv. Men ganska snart så drunknar historien i en ovanlig mängd predikningar och schabloner om de stora företagens ondska. Om och om igen får Samantha föreläsningar om hur de stora företagen exploaterar och man förstår att författaren än en gång hittar något läsaren ska bli upprörd över. Det är det som Grisham är bra på, att beskriva ?underdogs? kamp mot stora företag, men här blir det faktiskt för mycket.