Granen som längtade

Hedman, Sofia

| 2021

En saga om att längta bort och att hitta hemVart ska du vind? frågade granen.Jag ska ut i världen och virvla runt, svarade vinden.            Ta mig med, sa granen. Fäll mig och låt mig följa dig!            Vill du verkligen det? frågade vinden.            Ja, jag vill se världen, sa granen.            Och vinden tog i. Men granen stod där den stod, fast rotad i marken. Granen som längtade handlar om en småvuxen skogsgran som vill se sig om i världen, men som står stadigt där den står. Inträngd som den är mellan höga tallar och yviga äldre granar, ser den inget annat än andra träd och den längtar bort. Och en dag kommer två män med en motorsåg.  Granen som längtade är en vacker bilderbokssaga om livet. Om drömmar, förväntningar och överraskningar. Men framförallt om att hitta sin plats i livet.

ACS Bokhylla

2022-11-22

AC (mamma);
Granen som längtade är en vacker och fin bok som handlar om en gran och dess önskan om att se något annat än platsen den sitter fast på.

Egentligen handlar den om livet och kanske vill den säga oss att vi ska uppskatta det vi har och kanske tom det enkla här i livet.

Självklart tänker jag på HC Andersen och hans bok Granen när jag läser boken och det känns lite som en nytappning. Det är dock ok.

Ljuvliga illustrationer och fin text om längtan efter något annat. Jag gillar att de kring grannen försöker få grannen att förstå att hen har det bra. Att hen har sin plats. Samtidigt måste granen få leva sitt liv, göra sina misstag eller chansningar.

Vi får följa granen i skogen, som ståtlig julgran och även vägen till värmeverket. Det var lite jobbigt för både mig och Philip att läsa den biten. Samtidigt så verkar granen väldigt nöjd. Som att hen har levt livet precis så som den önskar. Läs boken om ni har möjligheten.

Hoppas att Sofia Hedman och Emelie Gårdeler skapar fler böcker framöver.

Philip 10 år;
Jag tyckte boken var lite jobbig men det kommer iaf en ny gran sen.
Bilderna är fina och man har mycket att prata om när man läser.