Gör vad du vill

Loe, Erlend

| 2007

Flag from sv

510


"Vi störtar. Älskar dig. Gör vad du vill. Pappa" Med detta meddelande på sin mobil förändras livet dramatiskt för 18-åriga Julie. Hela hennes familj omkommer i en flygolycka i Afrika. Plötsligt är hon ensam i familjens stora villa hemma i Norge tillsammans med en polsk hantverkare som familjen anlitat för att bygga en swimmingpool. Julie hamnar i en djup kris och vill inte leva längre. Efter ett misslyckat självmordsförsök under skolans julföreställning återstår bara att lämna landet, bort från skola och vänner. Julie hamnar på en resa där OS-atleter, flygplatsterapeuter och Saharas öken spelar en stor roll! För som vanligt lyckas Loe berätta en historia som både roar och berör! Erlend Loe är en av Norges främsta författare, och har gjort stor succé med sin absurda humor och underfundiga samhällskritik. Hans senaste romanar Doppler och Volvo lastvagnar har höjts till skyarna av svensk...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Tommy -

2016-06-01

Betyg

Inte någon av Loes bästa böcker, men språket roar trots det underliggande tämligen mörka temat. Aningen förutsägbar, kanske?

Malin H

2012-09-10

Betyg

en omläsning och inte lika förtjust. faller väl inom genren skröna med en liten touch av djuphet. även om mycket är farsartat i denna bok tycker jag faktiskt att loe ändå lyckas gestalta sorg på ett varsamt och fint sätt. minus för heternormativt slut.

Maria Klamas

2012-07-22

Betyg

Som alltid vill jag älska Loes böcker... som alltid förstår jag inte helt vad de hadlar om, som alltid tänker jag "nej detta giller jag inte" som alltid ändrar jag mig och läser vidare med iver, som alltid slutar det med att jag ändå gillar det jag läst och berättelsen sitter kvar för evigt som ett gott bokminne!
Så vad handlar då denna bok om? Om en ung flicka som förlorar hela sin familj och hennes väg ur/genom denna sorg och hur hon gör som hon vill på uppmaning från sin nu döda pappa... Vi får följa henne genom världen och genom tankar och önskningar om att dö och vägen tillbaka, som alltid finns här en stor del humor mitt i det svarta... gillar helst delarna om Playa del Ingles... så grymt kul!!

P

PL *

2012-06-26

Betyg

Nej, den här boken var inte bra, den var bara för mycket. Skummade igenom den.

Johan Forslund

2011-08-06

Betyg

Vissa delar var onödiga men boken som helhet var riktigt bra.

ellen h

2010-11-02

Betyg

helt jävla underbar.
läs den!

Sofia :)

2009-11-20

Betyg

Har aldrig läst en bok med en sån sjuk humor, I like it!

Skrotmagnet

2009-09-19

Betyg

Ja, den är lika absurt rolig som Erlend Loes andra böcker :)

Lilian Boquist

2009-07-23

Betyg

Blev tyvärr lite besviken, inte som Doppler som var vansinnigt kul

Emma Fägerlind

2009-07-12

Betyg

Å, nästan i klass med Naiv. super och Doppler. Äntligen!