Google-koden

Ekström, Andreas

| 2010

Flag from sv

104


»Den här boken har inte tillkommit av fiendskap. Snarare av kärlek, kärlek och fascination. Boken söker svar på vad som hände i Kina, vad som händer just nu i Kalifornien och vad som kommer att hända de närmaste åren i Sverige. Den söker också efter något i filosofisk mening mycket mer komplicerat, nämligen själva definitionen på godhet. Det svåröversatta slagordet Dont be evil upprepar Google så ofta det går. Gör inte elaka grejer. Ett imperativ riktat inåt, men kanske också utåt. Google för en schystare värld. All världens information sökbar och användbar. Har någon humanistisk vision i historien formulerats vackrare? Google kan vara världens godaste företag, eller det ondaste. Vi vet inte det. Vi vet bara att det är ett av de skickligaste inte minst på att berätta precis den historia man vill berätta om sig själv. Det har man gjort med en precision så kirurgisk att den kritiska reflektion...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Holger Wästlund

2018-08-04

Betyg

Mycket intressant inblick i denna imponerande sökmotor! Boken är underhållande skriven med snabbt och rappt språk. Det vore intressant att läsa en uppföljare eftersom det hänt så mycket inom detta område under de senaste åren. Eller varför inte en jämförelse mellan de två jättarna, Google och Amazon?

T

Timmie Johnsson

2017-04-23

Betyg

Ger en inblick i hur företaget fungerar och deras filosofi. Klockren läsning.

S

Sverker Brundin

2011-07-17

Betyg

Bra, lättläst, pedagogiskt. Insatt och samtidigt lättöverskådligt.

Ally Regins

2011-01-21

Betyg

Lättläst bok som fångade mig redan från början och jag sedan snabbt tog mig igenom. Mycket intressant fakta skrivet på ett trevligt sätt.

Filip Andersson

2011-01-20

Betyg

Jag kan tycka att boken har sina mörka och ljusa sidor. Jag tycker att det är ett antastiskt sätt att redogöra en gigant som Google men jag tycker ändå att jag kan känna den partiskhet som Andreas säkert omedvetet framhäver. Jag vet inte den känns inte neutral och jag tror det är viktigt när man skriver om en sådan här jätte. Men den är läsvärd och ger en inblick som inte är allt för krånglig...

Oskar Henriksson

2010-12-26

Betyg

Intressant och välskrivet om fenomenet Google. Och boken känns relativt uppdaterad. Det här är en bok som alla som använder googles tjänster borde läsa, det vill säga typ alla. Boken är förhållandevis objektiv, man får både de goda och onda sidorna hos Google presenterade.

Camilla Eriksson

2010-12-06

Betyg

En reportagebok om hur Google blev till och fram till i dag.

harriet karlsson

2010-07-19

Betyg

Intressant, man får veta mycket om sök-världen på webben.

E

Eva Grufman

2010-07-04

Betyg

Enormt intressant bok om Google. Jag blev mer positivt inställd till företaget än tidigare. Häpnade över hur stora de faktiskt är. Kommer att läsa om den då de var mycket information som kan vara till nytta i mitt surfande.

Henrik R.

2010-05-04

Betyg

Både ros och ris till google i denna nyanserade bild av företaget.