Gone Baby, Gone

Lehane, Dennis

| 1998

Flag from en

The tough neighborhood of Dorchester is no place for the innocent or the weak. A territory defined by hard heads and even harder luck, its streets are littered with the detritus of broken families, hearts, dreams. Now, one of its youngest is missing. Private investigators Patrick Kenzie and Angela Gennaro don't want the case. But after pleas from the child's aunt, they open an investigation that will ultimately risk everything--their relationship, their sanity, and even their lives--to find a little girl-lost.

R

R 2014

2015-11-11

Ruggigt bra!

Ewa H

2014-12-15

S bra! Rekommenderas. Vilken intrig, vilket samhllsengagemang, vilken utskt dialog!

Stefan Grip

2014-10-06

Skert en bra deckare/thriller men jag har s svrt med trovrdigheten i alla dessa upplsningar som alltid mste vara Ovntade och verraskande :-)

Marianne Skoglund

2012-07-16

Hrdkokt r bara frnamnet p den hr thrillern, dr ett barns frsvinnande leder privatdeckarna PAtrick Kenzie och Angela Gennaro in p diverse stickspr innehllande korrumption, trippelblsningar och frgan: vem har rtt till ett barn?

Tobbe Fransson

2012-01-06

Otroligt spnnande. Man blir illa berrd av knslokalla pedofiler. Vad r viktigast. Att flja lagen eller se till barnets bsta?

Jesper strm

2011-11-23

Den brjade spnnande och sedan blev den lite trkig fr att frn mitten och framt bli riktigt spnnande igen. Hade sett filmen men kom inte ihg ngot av den frutom att jag tyckte den var bra s det frstrde inte boken s mycket. Riktigt bra bok i vilket fall.

Adios Flamingo

2011-10-24

Typisk deckare egentligen i brjan, men den blir bttre och bttre. Jag har verlag svrt fr deckargenren eftersom den r p tok fr stor, men jag mste vl sga att denna bok har en lite annan vinkel n de brukar i alla fall. Starka personportrtt, mycket vld och ven humor. Slutet r briljant och det tycker jag trots att jag sg filmen innan jag lste boken, och allts visste hur det skulle sluta :) ven scenerna i brjan och slutet med Rachel r perfekta, en ovntad detalj som tillfr mycket till helhetsintrycket av boken. Underbart. Dock knner jag att sprket inte r s speciellt som jag hade frvntat mig och ja, Lehane kan bttre n s hr. ndock, en bra bok.

Denna bok gillade jag skarpt :)

Cindy Kempe

2011-01-14

En mycket bra och ovntad story. Lste boken innan filmen kom ut. Jag tycker om privatdeckarna som har huvudkaraktrerna, de r inte helgon - de r mnniskor. Men en historia som ven lyfter en hgre frga.

Nils Thor

2010-07-29

En riktigt otck thriller dr spnningen kar fr varje gng hndelserna drar ivg t ett nytt hll. Men jag gillade inte slutet. Patrick borde ha lyssnat till Angie.
Suvern upplsning av Peter Andersson.

Helena Nilsson

2010-07-25

Vet inte varfr jag inte gillade den hr! Nej, Lehane kan bttre.

Hedvig K

2010-04-17

Ytterligare en brilliant deckare av Lehane helt i min smak. Lite "noir", skrattar ibland hgt t bl a dialogen. Just den hr boken har ven lite av ett moraliskt dilema.

Kristina S

2010-04-12

Helt okej, om n en smula rrig och lite trig ibland. Dremot stller jag mig djupt tvivlande till versttaren, som kastar in helt malplacerade uttryck som "en kula fr pannan" och "syna vittne" med jmna mellanrum i en annars modern text.