Godis : nya och gamla favoriter för godisälskaren

Öhrn, Maria

| 2005

Flag from sv

5


Som i allt annat har det gått trender i godis. I Norden tuggades kåda innan apotekarna under 1500-talet började tillverka konfekt. Endast de riktigt förmögna hade råd med konfekt, men så småningom blev marknadskarameller och polkagrisar något som var man kunde unna sig. Med biografernas genombrott under tidigt 1900-tal skedde en rejäl godisboom, och konfektyr blev en stor industri. Under 1980-talet var den stora nyheten lösviktsgodis. Nu kunde man välja, vraka och plocka så mycket man ville. Nu har trenden istället vänt mot kvalitet framför kvantitet. Allt fler upptäcker choklad med hög kakaohalt och handgjorda praliner. Inget godis kan bli av högre kvalitet än det man själv tillverkar hemma. Den här boken visar att det inte alls är särskilt svårt att själv göra allt från marshmallows och geléhallon till gräddiga chokladtryfflar och vackra petit fourer. Vissa av recepten...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok