Ljudbok

Goda rån är dyra

Pensionärsligan med Märtha i spetsen har gjort succé över hela världen. Nu är gänget tillbaka för att på nytt ställa saker och ting tillrätta ? och begå ett och annat välgörenhetsbrott. Efter en dråplig stöldkupp i Stockholm fattar polisen misstankar, och pensionärerna flyr ut på landet. Under resan gör de nedslående upptäckter. Matöppet har stängt ? för gott. Bensinmacken är nedlagd. Och internetuppkopplingen funkar inte ? Nu är goda råd dyra. Snabbt organiseras Operation Rädda Landsbygden ? med civil olydnad på dagordningen. Dessutom arrangeras spökvandringar, kobingo och andra svindlande aktiviteter som ska locka folk och jobb till landsbygden. En högaktuell livsbejakande underhållningsroman att ta på största allvar!

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anne Hansson

2021-08-31

Betyg

En härlig humoristisk berättelse, många skratt under tiden man läst, verkligen beskrivande, och författaren fångar en hela tiden. Man kan se allt det här framför sig och man känner att det är så aktuellt, glesbyggden försvinner även i verkligheten. Kan verkligen rekommendera denna bok.

Jan Banan

2021-06-17

Betyg

Helt OK, men jag är förmodligen inte den primära målgruppen för den här typen av komedi med äldre människor. Jag gillar dock Olseni - Hansens liknande bokserier lite bättre än den här...... Läsvärd ändå!

Lollos bokhörna

2020-11-16

Betyg

Pensionärsligan är tillbaka! ”Goda rån är dyra” är den fjärde boken om Märtha och hennes vänner. I denna bok genomför Pensionärsligan en stöldkupp mot Stockholms auktionsverk. När polisen börjar fatta misstankar tvingas Märtha och hennes vänner att fly ut på landsbygden.

”Goda rån är dyra” är en humoristisk berättelse som blandas med allvar. Deras upptåg får mig att skratta. Det är en välskriven bok skriven med värme och kärlek och man fattar tycke för Pensionärsligan och deras arbete för att rädda det lilla samhället där det mesta är stängt. De arrangerar kosläpp och spökvandringar för att få turister att besöka bygden.

Men snart vaknar polisen till liv och är Pensionärsligan på spåren! Ska de klara sig undan lagens långa arm?

Underhållande och lättläst historia som du inte får missa!

J

Betyg

Rolig, härlig & gripande!