Goda omen

Gaiman, Neil

| 2000

Mänskligheten har elva år på sig. Antikrist är fördd och Himmel och Helvete förbereder sig på Den sista och slutliga striden. Den som ingår i Den stora planen. Apokalypsens fyra mc-åkare (Hells Angels, fast på riktigt) är på väg, liksom menige häxjägare Pulsifer och häxan (nåja) Anatema Manick, professionell ättling till sierskan Agnes Nutter som visste precis hur allting skulle gå till, fast inte alldeles exakt. Nu är det slut! Världen går under! Men vänta. Crowley och Aziraphale vill ha ett ord med i leken. Har man levt på jorden som demon och ängel i sextusen år, kan det hända att man börjar ta till sig beteenden som nästan liknar de mänskliga. Än är det inte över. Och vem är Ond och vem är God - egentligen?

Emma Lindberg

2019-08-09

Oerhört rolig och bra skriven

Nerdy Books

2019-05-04

Jag läste den svenska versionen (verkar inte vara sökbar här på boktipset?) och jag blev inte så imponerad. Jag har hört att Terry Pratchett ska vara rätt kul, men jag tyckte att det blev lite för mycket och rörigt. Hans liknelser var så långdragna ibland att man riskerade att tappa bort vad det var han ville få sagt och vissa detaljer hörde liksom inte till berättelsen och kändes onödiga. Dock gillar jag ju Neil Gaiman men även hans berättande känns lite svajigt emellanåt. Möjligen kan boken på originalspråk vara bättre än den svenska översättningen!

Mattias Lönnqvist

2018-04-10

Två av mina favorit-författare i samma bok. Det kan antingen bli katastrof eller helt underbart. Som tur var så blev det underbart, med en perfekt blandning av Gaimans berättarkonst och Pratchetts vrickade humor.

Det här är en bok där man skrattar, ofta, och med många referenser till kristen mytologi.

Nike Sara

2017-10-04

En av få böcker som jag kan ställa på min hedershylla. Författarna samarbetar underbart och skapar ett ovanligt, humorfyllt undergångsdrama.

Nike Sara

2017-10-04

Philip Stenström

2017-07-13

Goda omen bjuder med läsaren på en fantasifull och egendomlig resa till en värld som dras närmare mot armagedon, kampen mellan himmel och helvete - godhet vs. ondska. Antikrist är född och inom kort ska slaget inledas. Ängeln Azhiraphale och demonen Crowley, bokens huvudkaraktärer, trivs båda bra på jorden och med Antikrists ankomst ställs de båda inför ett rofyllt uppdrag att försöka förhala jordens undergång för att få spendera lite mer tid i en värld som de faktiskt äntligen börjat förstå sig på. Goda omen är en lustig satir som utmanar intellektuellt, och i kombination med ett finurligt och kvicktänkt narrativ håller den en hög nivå. Helt klart läsvärd och lustfylld bok för den som funderar på livets outgrundliga vägar.

Rebecka Fagerström

2015-11-19

Deep, profound, well written and with a lot of humorous twists. I simply love it!

Nicolina Jacobsson

2014-04-28

Jordens undergång är hur skrattretande rolig som helst!!!

Anna Lindström

2013-04-10

Underhållande och trivsam men lätt glömd.. visade det sig när jag råkade glömma boken hemma en vecka under påskresan. Hade väldigt svårt att hänga med när jag återupptog läsandet, särskilt som avsnitten om de olika huvudpersonerna i boken blev kortare och kortare ju närmare upplösningen man kom, mot slutet nästan irriterande upphackat. Lite "gammal" på ett charmigt sätt: Crowley sätter in kassettband i sin bilstereo (en Blaupunkt!). :)

Liza Bolin

2010-08-04

Egentligen en ganska rolig bok, men mina förväntningar var skyhöga efter att ha läst både Gaiman, Pratchett och fått denna rekommenderad av varenda kotte. Jag bäddade för min egen besvikelse.

Madelene Helgesson

2010-05-28

Jag har är lite A och O när det gäller att byta perspektiv ofta, det kan bli förvirrande när man får veta mer än nödvändigt men också vara en rolig avstickare och ett intressant sätt att berätta en historia. I den här boken funkar det... ganska bra. Ibland blir det förvirrande, och ibland vet jag inte om jag ska vara extra uppmärksam eller om det bara är en kort avstickare som berättar om en viktig händelse istället för att introducera en ny karaktär. Ändå sveps jag in i bokens charm, det är något speciellt med den som handlar mer om personlig smak och tyckelse än någonting annat. Budskapet är som många säger en intressant sådan, kanske borde vissa människor läsa den mer än andra.

Carolina Hytter

2010-05-19

Så skön! Måste läsa den minst en gång om året.

Johan Törnblom

2009-12-29

När jag gick i sexan hade det här antagligen varit min favoritbok, men nu... Näe...

selin baltali

2009-12-27

rolig, spännande med ett budskap! En av hans bästa böcker!

F

Freddy K

2009-11-18

Lite rörig bok som jag tror blir bättre andra gången man läser den. Mycket smart och roligt skriven, mycket stor humor rakt igenom.

Erik Wasselius

2009-09-10

Pratchett och Gaiman i samarbete, vilket genidrag det var. :)
Underbar bok som alla borde läsa minst en gång.