Set against a background of political turbulence in Kerala, this novel tells the story of twins Esthappen and Rahel. Amongst the vats of banana jam and heaps of peppercorns in their grandmother's factory they try to craft a childhood for themselves amidst what constitutes their family.
2021-11-11
Fruktansvärt bra. Boken jag skulle ta med mig till en öde ö. Tål att läsas många ggr.
En dramatisk och berörande skildring av Indien. Författaren väver skickligt ihop förbjuden kärlek och släktbråk med religion och indiska traditioner. De Små Tingens Gud tar sin början i en by i den sydindiska delstaten Kerala där delar av den syrisk-kristna storfamiljen Kochamma, som tillhör samhällets medelklass, sitter i en himmelsblå Plymouth på väg till flygplatsen. De är på väg att hämta upp kusin Sophie Mol, snart 9 år, från England. Under ett dygn kommer händelser att inträffa som för alltid förändrar alla inblandades liv. Genom att väva samman olika tidsperspektiv får läsaren insyn i alla delar av tragedin. Med ett underbart språk och en vacker skildring av miljö, dofter och förbjudna känslor lyckas Arundhati Roy fånga min läsglädje. Och jag släpper inte historien förrän sista sidan är läst.
2015-11-19
hörbok som inte engagerade mig tillräckligt....märkte att jag lätt kunde tänka på annat och plötsligt inte hänga med alls. så trots att det är en kort historia tog det lång tid att lyssna eftersom jag måste spola tillbaks till där jag sist hade koll
2014-09-10
Efter ca 50 sidor var jag på väg att ge upp. Hittade ingen röd tråd, språket kändes jobbigt och alla dessa indiska namn... men sedan griper boken tag i mig mer och mer. Jag drar ner på lästempot och hittar Arundhati Roys fina prosa och annorlunda språkton. Indien genom två barns ögon. Kastsamhället. Vem får älska vem? Det är riktigt starkt.
2013-03-16
Hade denna på cd-box i bilen och tappade en av skivorna så jag har inte hört hela. För de som enbart går på mina betyg när de väljer litteratur är detta värt att ta i beaktande
2012-09-02
Helt underbart vackert skriven, både i ordval och scenval. Värt att läsa bara för språkets skull.
2009-12-07
Den här boken läste jag för över 10 år sen, men den sitter som etsad i mitt minne. Fantastisk!
2009-08-31
Underbart språk! Varje ord var en njutning att läsa och jag saknar den redan. Tror jag ska börja om igen...
En låg 4... Det var inte en bok som jag var fast klistrad vid, egentligen var den stundvis jobbig att läsa... Däremot är den extremt vackert skriven. En sorglig historia som på ett underligt sätt ändå lyckas att ge hopp... Det sista kapitlet var bland det vackraste jag någonsin läst!
2009-07-04
Underbar bok som har allt. Den är spännande, sorglig, humoristisk, otäck och romantisk och språket är så vackert.