Gänget

Nu är de vuxna, med fruar, karriärer, barn. Men de träffas fortfarande och håller ihop, killarna som en gång utgjorde Gänget. Så försvinner en av dem, och advokat Shirin Nouri blir plötsligt indragen i en historia där det förflutna gör sig påmint med brutal kraft.Vad hände den där kvällen på Fåfängan för nästan tjugo år sedan?Katarina Wennstams nya spänningsroman är ett drama om skuld och skam, och om gruppens livsfarliga inverkan på individen.

Mats Sigfridsson

2020-09-13

Återigen ett viktigt och aktuellt ämne. Lättlyssnat och intressant men Wennstam är inte en tillräckligt duktig författare för att ge riktigt djup åt karaktärerna i böckerna. Betyg 2,5

Helena Rasmusson

2018-04-23

Bra författare! Bra roman! Välskriven!

Katarina Nord

2017-12-12

Bra men inte den bästa i serien

cina eriksdotter

2017-11-03

Blommiga Barbro

2017-10-09

Först hade jag lite svårigheter att komma in i själva handlingen, men när jag väl gjorde det var jag helt fast. Precis som vanligt har Katarina Wennstam skrivit en mycket spännande, samhällsaktuell, skrämmande deckare som det var helt omöjligt för mig att lägga ifrån mig. Till skillnad från många andra deckare som jag brukar kalla för dussindeckare som gärna blir sämre och sämre, så står sig Katarina Wennstam som en lysande deckarförfattare, mycket tack vare det faktum att hon på ett intressant men samtidigt lättsamt skriver ner de mest aktuella av våra samhällsproblem som kvinnoförakt, sexuellt våld och rasism. Sen tycker jag dessutom väldigt mycket om hennes två huvudkaraktärer, kommissarie Charlotta Lugn och advokat Shirin Nouri. Jag ser mycket fram emot att få följa dem i förhoppningsvis ett flertal kommande böcker.
Jag lyssnade på ljudboken och som vanligt gjorde Alexandra Rapaport ett jättebra jobb som uppläsare. Jag kan riktigt varmt rekommendera den här liksom Katarina Wennstams tidigare deckare!
Mitt slutbetyg blir, en 5:a!

Britt-Marie Kullin

2017-09-23

Katarina Wennstam är verkligen en av mina absoluta favoritförfattare. Det här är den tolfte boken som jag har läst av henne. Det är den åttonde spänningsromanen. Sen har jag dessutom läst en ungdomsbok och tre stycken dokumentära faktaböcker.

Jag har tyckt väldigt mycket både om ungdomsboken och om hennes dokumentära böcker. Men det är ändå hennes spänningsromaner som jag tycker allra bäst om.

Hon har ett fantastiskt sätt att skriva romaner på, som inte liknar många andras. För det är alltid en lättläst, spännande och oförutsägbar spänningshistoria i böckerna. Men det är också väldigt mycket sanning i böckerna, som nästan alltid handlar om mäns våld mot kvinnor. Böckerna speglar alltid verkligheten, och det är det som gör dom så otroligt bra.

Och hennes nya bok, Gänget, är inget undantag, för den är precis lika bra som dom tidigare böckerna. Även den handlar om mäns våld mot kvinnor. Och om män i grupp.

Gänget är en fristående fortsättning på serien med Shirin Nouri och Charlotta Lugn i huvudrollerna. Boken innan denna är Skymningsflickan.

Rekommenderar absolut boken, precis som jag gör med Katarina Wennstams alla tidigare böcker.