Jag satt i en taxi och funderade på om jag var för uppklädd för kvällen, när jag kastade en blick ut genom rutan och såg mamma rota i en sopcontainer. Det var flera månader sedan jag sett mamma, och när hon tittade upp greps jag av panik för att hon skulle se mig och ropa mitt namn och att någon som var på väg till samma fest skulle få syn på oss tillsammans. Jag gled djupare ner i sätet och bad chauffören vända och köra mig tillbaka till Park Avenue.Jeannette Walls mamma och pappa, några av de många oförglömliga karaktärerna i denna ovanliga självbiografi, är excentriker. Rex är en karismatisk och djupt störd man, vars lilla drinkproblem hindrar honom från att någonsin behålla ett jobb, Rose är konstnär som tycker att det är viktigare att måla en tavla än att se till att det kommer mat på bordet. Ungar ska bara lämnas i fred, då blir de härdade till såväl kropp som själ. I denna skakande...
Det här är egentligen en gammal bok, men jag hade aldrig hört talas om den. Förrän förra hösten, när den plötsligt dök upp. Jag har ingen aning om vad det egentligen var som lockade mig, den borde inte ha gjort det. Det här är ju en självbiografi, som jag inte alls brukar vara intresserad av, men jag bara kände att jag måste läsa. Läs mer på min blogg
Den här historian har allt. Den är full av värme och det är med kärlek författaren målar upp bilden av föräldrarna. Samtidigt som hon inte skyr något och kan vara väldigt rak och ärlig för att inte säga obarmhärtighet i sin framställning. Det är såväl en förfärlig historia och emellanåt alldeles underbar.
Läs mer: http://litteraturkvalster.wordpress.com/2013/09/25/forfarlig-fasansfull-och-fantastisk/
2012-07-06
Glass Castle är en av de bästa böcker jag har läst. Att hon berättar historien till större delen utan att värdera vad hon varit med tycker jag är det som gör boken så bra. Då får jag som läsare utrymme för eget tyckande och tro mig - denna boken får dig att tänka till.