Gilead

Eine Geschichte von Väter und Söhnen, von Liebe und Tod und von Hoffnung und der unwiderstehlichen Kraft des Leben - Wie das Licht über der Prärie den Blick in die Weite lenkt und die Nähe umso bedeutender erscheinen lässt, so verleiht "Gilead" dem Leben eine ungeahnte Perspektive.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Henrik Johansson

2017-07-20

Betyg

En monolog, en reflektion över en livstid. Bra, välskriven och vemodig. Kanske inte föll mig riktigt i smaken...

Anders Börjesson

2017-01-18

Betyg

Gilead
För en tid sedan läste jag Robinsons roman Lila. Jag tyckte mycket om den och nu efteråt, i efterhand, har jag flera gånger tänkt eller funderat på den. En märklig bok. Nu har jag sträckläst Gilead, också den av Marilynne Robinson. Kanske borde jag läst böckerna i annan ordning? Men det här är av mindre betydelse. Historierna hänger ihop och går in varandra, så läsordningen är inte så viktig.
Gilead är en berättelse, ett långt brev, från den äldre prästen till sin mycket unga son. Här förmedlas en mycket stor klokskap. Och erfarenheter, och filosofiska funderingar, och drömmar, och saker som jag måste försöka finna mitt eget svar på.

Zack Simone

2016-11-18

Betyg

Trevlig, men lite trist

Kristina Carlsson

2016-09-12

Betyg

Underbar bok att läsa långsamt och koncentrerat.
Jag blev lugn i hela kroppen när jag läste den.

Å

Åsa Andersson

2016-02-07

Betyg

Lågmäld och vacker berättelse en gammal man ger sin son.

M

Mats Sigfridsson

2011-09-23

Betyg

En riktigt bra bok. En döende präst skriver ett brev till sin son och försöker beskriva vem han är. Det är en finstämd och lågmält berättad bok kring existensiella frågor om meningen med livet. Det händer inte så värst mycket men det gör inget. Boken är riktigt intressant att läsa med en fantastiskt fin prosa.