Giftträdets bibel

Den amerikanske baptistpastorn Nathan Price, karg, självgod och gudfruktig, går i spetsen när han med sin hustru och sina fyra döttrar ger sig iväg ut i den afrikanska obygden för att sprida Guds ord till infödingarna i Belgiska Kongo. Året är 1959. Kongo sjuder av politisk oro. Landet står på tröskeln till självständighet. Snart ska Patrice Lumumba väljas till det fria Kongos första president. inbördeskrig hotar. I Giftträdets bibel berättar kvinnorna hustrun och de fyra döttrarna om en missionärstillvaro som får en olycksbådande vändning. Den patriakaliske fadern, orubblig i sin religösa övertygelse, utvecklas till en hänsynslös tyrann. Familjen går mot sin upplösning och undergång ...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mikaela Metafor

2021-08-03

Betyg

Bästa boken jag läst/kommer för alltid vara en av mina favoriter! Den har allt, en stor och stark roman. En djup inblick i Kongos historia. En röst för Afrika. En kvinnas röst i patriarkatet. En moders röst för barnet. Berör en med hela hjärtat. En otrolig berättelse där jag känner som att jag är med i Kongos djupaste djungel med dess målande detaljer och känsla. Tacksam för att jag fått denna magiska läsupplevelse!

U

Ulrica jonsson

2019-08-08

Betyg

Zack Simone

2017-05-29

Betyg

Daughters(and wife) of the preacherman. Deras gospel tar hellre medicinmannens perspektiv än sin fars/mans. Djupsinnig och underhållande bok, mest om respekt och ödmjukhet.

B

Boel Bissmarck

2016-07-22

Betyg

Av alla böcker jag läst under mitt 70-årig liv, så är The Poisonwood Bible bland de bästa. Humor och livsvisdom!

G

Gunnar Jacobsson

2013-11-24

Betyg

En fantastisk krönika över en amerikansk missionärsfamiljs uppgång och fall i det trasiga Kongo. Allvarlig, medkännande men också rolig. Trovärdiga personporträtt. Kingsolvers bästa bok!

Kamali 

2012-04-23

Betyg

Fantastisk! En dispotisk fader som samtidigt är missionerande präst i Belgiska Kongo styr sin familj med järnhand och gör tillvaron outhärdlig för dem, i tron att han gör vad som är bäst för dem alla. En mäktig tragedi.

Engelska Väninnan

2010-07-21

Betyg

Ger upp på sidan 40. Berättelsen lyckas inte fånga mig.