Giftet

Kim Cordell gör en obehaglig upptäckt i sitt eget hem. Det förflutna gör sig påmint där hon minst anar det och hon tvingas gå till botten med det. Dessutom slår döden plötsligt till med full kraft på ålderdomshemmet Trollstugan. John Wagners annars så pålitliga poliskollega Axel Luo är ute på djupt vatten och ingår en ohelig allians med helt fel personer. Även han har hemligheter som måste bevaras. En vidunderlig storm på väg mot December.I den här serien är det ingen som håller igen, varken huvudkaraktärerna eller deras motståndare. Men en sak är säker ? när du kommit till December blir det svårt att lämna.

Boktanten

2024-05-28

December har mig fast!
Alltså man undrar ju hur någon kan skriva så många böcker under så kort tid. Böcker som dessutom är både bra och spännande.

Den andra boken i serien "Döden i December" består av böckerna Bergatrollet, Rivalen och Giftet och jag måste erkänna att jag har saknat staden med alla dess dysfunktionella invånare. Vissa av dem har jag t.o.m. börjat gilla. Intrigen far fram som en ångvält och jag förstår att serien älskas av ljudbokslyssnarna men man undrar ju hur mycket som kan hända i en stad? Boken är både humoristisk och bestialisk på samma gång vilket är en mix som den svår att lägga undan, det är en riktig bladvändare.

Caroline och Leffe Grimwalker sprutar ur sig böcker som värsta brandslangen och ibland undrar jag om deras dygn har fler timmar än mina. Oavsett så är de oerhört skickliga och när jag läser December-böckerna känns det ibland som om jag har hamnat mitt i ett slukhål. Tid och rum försvinner och det är bara jag och invånarna som existerar. En sak som utmärker sig är språket, det är något utöver det vanliga. Jag brukar inte gilla när det är för mycket svordomar men på något märkligt sätt passar det jävligt bra här. Det är många lösa trådar och ouppklarade fall, hela boken är som en enda cliffhanger och jag ser fram emot att läsa del 7-10 i den tredje boken.